Poolverhuur en Stibbe starten autodeelpilot

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stibbe heeft gekozen vooralsnog één auto in te zetten; een Peugeot 3008 Hybrid4. De kosten voor Poolauto zijn deels vast (dus ook als de auto stil staat) en deels variabel naar gebruik, afhankelijk van het type auto.

Stilte voor de storm
Volgens Marcel Krom, manager Carwise Fleet Services, is de Zuidas een uitstekende locatie om ervaring op te doen met dit soort initiatieven. “In Amsterdam komen veel mensen op de fiets of met de scooter naar het werk. Die kunnen hun tussentijdse afspraken met de deelauto afleggen. Een gebrek aan parkeerplekken is in de Randstad een bekend probleem bij bedrijven. Daarnaast wil niet iedereen bijtelling betalen voor een leaseauto en speelt mvo een grote rol. Het delen van auto’s loopt nog niet storm, maar je merkt wel dat de markt aan het veranderen is. Veel bedrijven tonen interesse en er worden veel gesprekken gevoerd.”

Poolverhuur is een activiteit van Dealerautoverhuur.nl, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe auto’s van aangesloten merkdealers.