Meeste filevertraging in Den Haag

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Tomtom komt het doordat Den Haag aan zee ligt en er geen ringweg is, waardoor het verkeer de stad moeilijk in en uit kan rijden. Gemiddeld duurt – vergeleken met vrije doorstroom – een rit in en om Den Haag 22 procent langer als gevolg van verkeersopstoppingen. In de ochtend- en avondspits is dat respectievelijk zelfs 42 procent en 46 procent.

Op de tweede plaats staat Groningen, bijna gelijk met Den Haag, ook daar gemiddeld 22 procent vertraging. Op de derde plaats komt Amsterdam met 19 procent vertraging gemiddeld. Over het algemeen neemt de filedruk in alle Nederlandse steden iets toe. Grootste stijgers in de lijst zijn Tilburg en Utrecht, waar de gemiddelde vertraging met twee procentpunt toenam.

Tomtom benadrukt dat de Index volledig is gebaseerd op daadwerkelijke reistijden van auto’s en dat er zowel naar snelwegen als regionale en lokale wegen wordt gekeken.

Wereldwijd is Istanbul de stad met de meeste vertraging door files, de gemiddelde vertraging daar is 58 procent.