Personeel en mobiliteit

Filezwaarte in 2020 meer dan gehalveerd

Foto: Shutterstock

De filezwaarte is dit jaar met 63 procent afgenomen. Dat meldt de ANWB vandaag. Filezwaarte is de lengte maal duur van de files. 

In de eerste twee maanden van het jaar nam de filedruk nog met 20 procent toe. De oproep van het kabinet op 15 maart om zoveel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk te reizen had direct effect op het verkeersaanbod. De dagelijkse files bij de beruchte knelpunten waren plots verdwenen, constateerde de ANWB.

Dankzij het mooie weer ontstonden overdag in het voorjaar en in de zomer wel meer files. Tijdens de zomervakantie was het overdag zelfs drukker dan vorig jaar. “Het uitblijven van buitenlandse vakanties zal hier zeker aan hebben bijgedragen”, schrijft de ANWB.

De file top 10 wordt dit jaar aangevoerd door de A7 tussen Hoorn en Heerenveen (Afsluitdijk), gevolgd door de N3 bij Dordrecht. 

Filezwaarte in 2020 meer dan gehalveerd | Fleet&Mobility

Filezwaarte in 2020 meer dan gehalveerd

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In de eerste twee maanden van het jaar nam de filedruk nog met 20 procent toe. De oproep van het kabinet op 15 maart om zoveel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk te reizen had direct effect op het verkeersaanbod. De dagelijkse files bij de beruchte knelpunten waren plots verdwenen, constateerde de ANWB.

Dankzij het mooie weer ontstonden overdag in het voorjaar en in de zomer wel meer files. Tijdens de zomervakantie was het overdag zelfs drukker dan vorig jaar. “Het uitblijven van buitenlandse vakanties zal hier zeker aan hebben bijgedragen”, schrijft de ANWB.

De file top 10 wordt dit jaar aangevoerd door de A7 tussen Hoorn en Heerenveen (Afsluitdijk), gevolgd door de N3 bij Dordrecht.