Personeel en mobiliteit

Laatste update:

ANWB: 17 procent meer files in 2019

Ook in 2018 nam de filezwaarte fors toe. (Foto: Shutterstock)

De bond constateert dat er veel extra hinder was door kop-staartbotsingen.

De filezwaarte (lengte x duur file) is in 2019 met 17 procent toegenomen. Dat meldt de ANWB. Vooral overdag werd het fors drukker (+40%). De drukste dag was dinsdag 22 januari. Toen stond er als gevolg van sneeuwval en gladheid 2.287 kilometer file. 

“Ondanks dat in de afgelopen jaren de infrastructuur sterk is uitgebreid blijkt deze onvoldoende robuust te zijn om het toenemende verkeersaanbod te kunnen verwerken”, schrijft de bond. De ANWB constateert veel extra hinder door kop-staartbotsingen in files. “Met meer alertheid van de weggebruiker moet dat toch kunnen worden voorkomen.”

In 2018 nam de filezwaarte met 20 procent toe.

ANWB: 17 procent meer files in 2019 | Fleet&Mobility

ANWB: 17 procent meer files in 2019

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
'Een deel van de verbetering van ons wegennet ligt stil door de stikstofcrisis.'
Ook in 2018 nam de filezwaarte fors toe. (Foto: Shutterstock)

De filezwaarte (lengte x duur file) is in 2019 met 17 procent toegenomen. Dat meldt de ANWB. Vooral overdag werd het fors drukker (+40%). De drukste dag was dinsdag 22 januari. Toen stond er als gevolg van sneeuwval en gladheid 2.287 kilometer file. 

“Ondanks dat in de afgelopen jaren de infrastructuur sterk is uitgebreid blijkt deze onvoldoende robuust te zijn om het toenemende verkeersaanbod te kunnen verwerken”, schrijft de bond. De ANWB constateert veel extra hinder door kop-staartbotsingen in files. “Met meer alertheid van de weggebruiker moet dat toch kunnen worden voorkomen.”

In 2018 nam de filezwaarte met 20 procent toe.