VW publiceert modellenlijst met onjuiste CO2

Redactie Redactie
• Laatste update:

De fabrikant maakte de eerste modellenlijst afgelopen vrijdag bekend.

Het gaat om uiteenlopende modellen en uitvoeringen van alle merken van de VAG-groep. Er zijn wereldwijd 15.733 Audi’s, 32.161 Seats, 83.282 Skoda’s, 281.617 Volkswagen personenauto’s en 17.253 Volkswagen Bedrijfswagens getroffen.

De fabrikant gaat voor deze modellen de nieuwe CO2-waarden vaststellen, onder toeziend oog van keuringsautoriteiten zoals de Duitse KBA. Klanten kunnen binnenkort, op basis van het VIN-nummer van hun voertuig, opzoeken of hun auto betrokken is.

Onderzoek naar onregelmatigheden
Volkswagen zet het onderzoek voort naar welke voertuigen van eerdere modeljaren er ‘onregelmatigheden’ in de opgegeven CO2-waarden hebben. De fabrikant houdt vast aan het totaal aantal van 800 duizend voertuigen.

Verder meldt de fabrikant in gesprek te zijn met verschillende landen over het compenseren van onterecht verkregen CO2-subsidies. Volkswagen wil dat naheffingen direct bij de fabrikant terechtkomen en niet bij de klanten.

Volkswagen-importeur Pon kan niet zeggen hoeveel auto`s met onjuiste CO2-waarden er in Nederland op de weg zijn. Ook of er in ons land subsidie moet worden terugbetaald weet het bedrijf niet: volgens Pon bespreekt het hoofdkantoor dat direct met de betreffende landen.

VW publiceert modellenlijst met onjuiste CO2 | Fleet&Mobility

VW publiceert modellenlijst met onjuiste CO2

Redactie Redactie
• Laatste update:

De fabrikant maakte de eerste modellenlijst afgelopen vrijdag bekend.

Het gaat om uiteenlopende modellen en uitvoeringen van alle merken van de VAG-groep. Er zijn wereldwijd 15.733 Audi’s, 32.161 Seats, 83.282 Skoda’s, 281.617 Volkswagen personenauto’s en 17.253 Volkswagen Bedrijfswagens getroffen.

De fabrikant gaat voor deze modellen de nieuwe CO2-waarden vaststellen, onder toeziend oog van keuringsautoriteiten zoals de Duitse KBA. Klanten kunnen binnenkort, op basis van het VIN-nummer van hun voertuig, opzoeken of hun auto betrokken is.

Onderzoek naar onregelmatigheden
Volkswagen zet het onderzoek voort naar welke voertuigen van eerdere modeljaren er ‘onregelmatigheden’ in de opgegeven CO2-waarden hebben. De fabrikant houdt vast aan het totaal aantal van 800 duizend voertuigen.

Verder meldt de fabrikant in gesprek te zijn met verschillende landen over het compenseren van onterecht verkregen CO2-subsidies. Volkswagen wil dat naheffingen direct bij de fabrikant terechtkomen en niet bij de klanten.

Volkswagen-importeur Pon kan niet zeggen hoeveel auto`s met onjuiste CO2-waarden er in Nederland op de weg zijn. Ook of er in ons land subsidie moet worden terugbetaald weet het bedrijf niet: volgens Pon bespreekt het hoofdkantoor dat direct met de betreffende landen.