Superb leaseauto van het jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

”De uitstekende rijeigenschappen van beide auto’s maken ze tot terechte winnaars. De modellen zijn uitgerust met de modernste technologie”, zegt juryvoorzitter Anne Brons. De vakjury, bestaande uit in- en externe lease-experts en een vakjournalist, maakte vooraf op basis van de uitkomsten van een uitgebreide deskresearch een selectie van genomineerden in verschillende leasecategorieën.

Tijdens de testdag werden de auto’s onder andere getoetst op criteria als design, comfort, wegligging en prijskwaliteitverhoudingen. Naast het oordeel van de vakjury, kon het publiek ook zijn stem uitbrengen.

De selectie van de Leaseauto van het Jaar vond plaats in de volgende categorieën: Economy, Business, Business+ en Executive. De winnaars in deze categorieën zijn respectievelijk Mazda CX-3, Opel Astra, Skoda Superb en BMW 7-serie.

De Mazda CX-3 was in de verkiezing de publieksfavoriet. 

De verkiezing voor de Private Leaseauto van het jaar vond plaats in de categorieën Economy en Business. De Mazda CX-3 won in de categorie Economy, maar de Opel Astra kreeg meer stemmen in de categorie Business, en werd daardoor ook overall winnaar.