Aantal vakantiegangers met deelauto verdubbeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit blijkt uit cijfers van het autodeelplatform Snappcar.

Met het aanbreken van de zomerperiode zag Snappcar het aantal boekingen dit jaar fors groeien. Voor de periode mei, juni, juli en augustus noteerde het bedrijf een stijging van 50 procent ten opzichte van voorgaande maanden. Ook de gemiddelde huurperiode van de deelauto’s nam gedurende deze maanden toe van 1,5 dag naar 4 tot 5 dagen. De langste huurperiode is maar liefst 47 dagen.

Last minute boekingen
Volgens Pascal Ontijd, mede-oprichter van Snappcar, zijn gemak en laagdrempeligheid belangrijke factoren die de populariteit van autodelen verklaren. “Vlak voor de zomerperiode introduceerde Snappcar de nieuwe ‘instant booking functie’ om last minute een auto te kunnen huren. Ruim 600 mensen maakten hier al gebruik van. Bovendien is het prettig dat gebruikers de auto binnen een straal van 1 kilometer kunnen ophalen en terugbrengen. En per saldo voor een prijs die al gauw 30 procent lager ligt dan een traditionele huurauto.”

De meest populaire vakantiedeelauto is de Peugeot 206, gevolgd door de Volkswagen Polo en de Opel Corsa. Maar ook luxere auto’s doen het goed op Snappcar, zoals de Tesla. De gemiddelde prijs voor een dagje op pad met een Tesla ligt op 250 euro.

Begin dit jaar bleek ook al dat in Amsterdam het Snappcar-gebruik met 39 procent was toegenomen

Aantal vakantiegangers met deelauto verdubbeld | Fleet&Mobility

Aantal vakantiegangers met deelauto verdubbeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit blijkt uit cijfers van het autodeelplatform Snappcar.

Met het aanbreken van de zomerperiode zag Snappcar het aantal boekingen dit jaar fors groeien. Voor de periode mei, juni, juli en augustus noteerde het bedrijf een stijging van 50 procent ten opzichte van voorgaande maanden. Ook de gemiddelde huurperiode van de deelauto’s nam gedurende deze maanden toe van 1,5 dag naar 4 tot 5 dagen. De langste huurperiode is maar liefst 47 dagen.

Last minute boekingen
Volgens Pascal Ontijd, mede-oprichter van Snappcar, zijn gemak en laagdrempeligheid belangrijke factoren die de populariteit van autodelen verklaren. “Vlak voor de zomerperiode introduceerde Snappcar de nieuwe ‘instant booking functie’ om last minute een auto te kunnen huren. Ruim 600 mensen maakten hier al gebruik van. Bovendien is het prettig dat gebruikers de auto binnen een straal van 1 kilometer kunnen ophalen en terugbrengen. En per saldo voor een prijs die al gauw 30 procent lager ligt dan een traditionele huurauto.”

De meest populaire vakantiedeelauto is de Peugeot 206, gevolgd door de Volkswagen Polo en de Opel Corsa. Maar ook luxere auto’s doen het goed op Snappcar, zoals de Tesla. De gemiddelde prijs voor een dagje op pad met een Tesla ligt op 250 euro.

Begin dit jaar bleek ook al dat in Amsterdam het Snappcar-gebruik met 39 procent was toegenomen