Uber bouwt zelfsturend vliegtuig

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uber is druk bezig met de zogenaamde VTOL-vliegtuigen (Vertical take off and landing). Zoals de naam het zegt, moet het vliegtuig verticaal stijgen en dalen. Het bedrijf richt zich nu op zelfrijdende taxi’s. De drones worden ook zelfsturend: op basis van sensoren die tegenliggers helpen ontwijken.

Volgens Uber is het vliegtuig over tien jaar klaar voor productie en gebruik. Het moet de verkeersdrukte in steden verhelpen door korte vluchten in de binnenstad.

Uber bouwt zelfsturend vliegtuig | Fleet&Mobility

Uber bouwt zelfsturend vliegtuig

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uber is druk bezig met de zogenaamde VTOL-vliegtuigen (Vertical take off and landing). Zoals de naam het zegt, moet het vliegtuig verticaal stijgen en dalen. Het bedrijf richt zich nu op zelfrijdende taxi’s. De drones worden ook zelfsturend: op basis van sensoren die tegenliggers helpen ontwijken.

Volgens Uber is het vliegtuig over tien jaar klaar voor productie en gebruik. Het moet de verkeersdrukte in steden verhelpen door korte vluchten in de binnenstad.