Personenauto's

Laatste update:

Volvo gaat ‘robo-Ubers’ bouwen

Uber en Volvo werken al lang hieraan samen. (Foto: Volvo)

Tussen 2019 en 2021 gaat de Zweedse fabrikant tussen tien en 24 duizend autonoom rijdende XC’s 90 leveren aan Uber.

Dat melden Volvo en Uber vandaag. In de afgelopen jaren hebben beide bedrijven naar eigen zeggen al ‘honderdduizenden’ uur geïnvesteerd in de ontwikkeling van een ‘robotaxi’. In Pittsburg zouden er al honderd moeten rijden.

De Volvo’s XC90, die level 4-autonoom zijn, worden als taxi ingezet in daarvoor geselecteerde steden. Uber wil nog niet zeggen om welke steden het gaat. Over de gemaakte financiële afspraken doen de bedrijven eveneens geen uitspraken.

In 2021 wil Volvo, dat meerdere samenwerkingen op dit vlak heeft opgezet, zelf een autonoom rijdend voertuig op de markt zetten.

Volvo gaat ‘robo-Ubers’ bouwen | Fleet&Mobility
Personenauto's

Laatste update:

Volvo gaat ‘robo-Ubers’ bouwen

Uber en Volvo werken al lang hieraan samen. (Foto: Volvo)

Tussen 2019 en 2021 gaat de Zweedse fabrikant tussen tien en 24 duizend autonoom rijdende XC’s 90 leveren aan Uber.

Dat melden Volvo en Uber vandaag. In de afgelopen jaren hebben beide bedrijven naar eigen zeggen al ‘honderdduizenden’ uur geïnvesteerd in de ontwikkeling van een ‘robotaxi’. In Pittsburg zouden er al honderd moeten rijden.

De Volvo’s XC90, die level 4-autonoom zijn, worden als taxi ingezet in daarvoor geselecteerde steden. Uber wil nog niet zeggen om welke steden het gaat. Over de gemaakte financiële afspraken doen de bedrijven eveneens geen uitspraken.

In 2021 wil Volvo, dat meerdere samenwerkingen op dit vlak heeft opgezet, zelf een autonoom rijdend voertuig op de markt zetten.