Personenauto's

Jaguar reageert op klachten omtrent actieradius I-Pace

De Jaguar I-pace verbruikt in de zomer aanzienlijk minder dan in de winter (foto: Jaguar Nederland)

Het verbruik van de elektrische Jaguar SUV blijkt aanzienlijk hoger dan de opgave van 470 kilometer. In winterse omstandigheden op de snelweg daalt deze tot 270 kilometer.  

Jaguar Nederland geeft op Facebook een uitleg omtrent het verbruik van de elektrische I-Pace, waarvan er in december vorig jaar 2.621 werden geregistreerd. Dat was een piek om nog gebruik te kunnen maken van de oude regels voor bijtelling. I-Pace-rijders doen nu echter hun beklag over de actieradius, die in de praktijk veel kleiner is dan opgegeven.

Jaguar schrijft dat de Europees bepaalde WLTP-actieradius van 470 kilometer enkel geldt voor de lichtste versie van de auto. Voor de meest luxe en zware versies geldt een WLTP-actieradius tot 415 kilometer. Onder winterse omstandigheden neemt de actieradius af, omdat volgens de fabrikant meer energie nodig is voor het verwarmen van interieur en accu. Daarnaast kunnen ook grotere banden, winterbanden en lage bandenspanning het verbruik negatief beïnvloeden. Net als bij andere auto’s telt ook de rijstijl mee. 

Jaguar haalt een tabel aan van de onafhankelijke EV-database.nl, waarin de effecten van weer en verkeer op de I-Pace worden weergegeven:

– Stad – winter 390 km
– Snelweg – winter 270 km
– Gecombineerd – winter 325 km
– Stad – zomer 555 km
– Snelweg – zomer 340 km
– Gecombineerd – zomer 430 km

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Jaguar reageert op klachten omtrent actieradius I-Pace | Fleet&Mobility
Personenauto's

Jaguar reageert op klachten omtrent actieradius I-Pace

De Jaguar I-pace verbruikt in de zomer aanzienlijk minder dan in de winter (foto: Jaguar Nederland)

Het verbruik van de elektrische Jaguar SUV blijkt aanzienlijk hoger dan de opgave van 470 kilometer. In winterse omstandigheden op de snelweg daalt deze tot 270 kilometer.  

Jaguar Nederland geeft op Facebook een uitleg omtrent het verbruik van de elektrische I-Pace, waarvan er in december vorig jaar 2.621 werden geregistreerd. Dat was een piek om nog gebruik te kunnen maken van de oude regels voor bijtelling. I-Pace-rijders doen nu echter hun beklag over de actieradius, die in de praktijk veel kleiner is dan opgegeven.

Jaguar schrijft dat de Europees bepaalde WLTP-actieradius van 470 kilometer enkel geldt voor de lichtste versie van de auto. Voor de meest luxe en zware versies geldt een WLTP-actieradius tot 415 kilometer. Onder winterse omstandigheden neemt de actieradius af, omdat volgens de fabrikant meer energie nodig is voor het verwarmen van interieur en accu. Daarnaast kunnen ook grotere banden, winterbanden en lage bandenspanning het verbruik negatief beïnvloeden. Net als bij andere auto’s telt ook de rijstijl mee. 

Jaguar haalt een tabel aan van de onafhankelijke EV-database.nl, waarin de effecten van weer en verkeer op de I-Pace worden weergegeven:

– Stad – winter 390 km
– Snelweg – winter 270 km
– Gecombineerd – winter 325 km
– Stad – zomer 555 km
– Snelweg – zomer 340 km
– Gecombineerd – zomer 430 km

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten