Afleverstop VW Golf 8 wegens problemen met E-call

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Golf 8 wordt tijdelijk niet uitgeleverd. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft problemen in de online connectivity unit geconstateert die bij een ongeluk automatisch de hulpdiensten belt. Dit zogenoemde E-call systeem in auto’s is in de Europese Unie verplicht. Tot er een update is worden er geen nieuwe Golfs afgeleverd. Volgens Automobilwoche rijden er momenteel 30 duizend auto’s waarbij dit probleem zich zou kunnen voordoen. De fabrikant kan nog niet zeggen of er voor bestaande klanten een recall komt of dat het euvel bij de eerstvolgende servicebeurt kan worden verholpen.

“Er wordt gewerkt aan een oplossing, eventuele maatregelen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Daarna weten we ook welke maatregelen er komen voor de 150 auto’s die nu al in Nederland rijden”, aldus Hoogezand tegenover Automotive.

Afleverstop VW Golf 8 wegens problemen met E-call | Fleet&Mobility

Afleverstop VW Golf 8 wegens problemen met E-call

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Golf 8 wordt tijdelijk niet uitgeleverd. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft problemen in de online connectivity unit geconstateert die bij een ongeluk automatisch de hulpdiensten belt. Dit zogenoemde E-call systeem in auto’s is in de Europese Unie verplicht. Tot er een update is worden er geen nieuwe Golfs afgeleverd. Volgens Automobilwoche rijden er momenteel 30 duizend auto’s waarbij dit probleem zich zou kunnen voordoen. De fabrikant kan nog niet zeggen of er voor bestaande klanten een recall komt of dat het euvel bij de eerstvolgende servicebeurt kan worden verholpen.

“Er wordt gewerkt aan een oplossing, eventuele maatregelen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Daarna weten we ook welke maatregelen er komen voor de 150 auto’s die nu al in Nederland rijden”, aldus Hoogezand tegenover Automotive.