Nederlanders hechten meer aan auto dan inwoners andere landen

Redactie Redactie
• Laatste update:
45 procent is ondanks de kostenstijgingen ‘absoluut niet van plan’ de auto op te geven (foto: Mobility Lab)

Financiële opofferingen

Dat komt naar voren uit het jaarlijkse onderzoek door het Franse Observatoire Cetelem, een onderdeel van bank BNP Paribas dat ook eigenaar is van leasebedrijf Arval. Veel automobilisten stellen dat het rijden in een auto tegenwoordig wel financiële opofferingen vergt. Dat vinden ze echter een noodzakelijkheid omdat ze niet zonder die auto kunnen, geeft meer dan driekwart van de ondervraagden aan. De hogere kosten komen mede door de voortdurende stijging van de prijzen van nieuwe auto’s, signaleert Cetelem. In Nederland geeft een kwart van de autorijders aan dat voertuig bij aankoop ‘te of nogal duur’ te hebben gevonden terwijl 66 procent de aankoopprijs als redelijk beoordeelt. Daarbij denkt 14 procent van de ondervraagde Nederlanders dat aankoop van een auto niet meer voor iedereen is weggelegd.

Prijs drukken

67 procent geeft ook aan bij de aankoop af te hebben gezien van bepaalde prestaties of accessoires om de totaalprijs te drukken. Nederland scoort op dit punt samen met Oostenrijk het hoogst van alle 18 landen. Anderzijds zegt iets minder dan de helft van de respondenten in ons land van bepaalde autoritten af te zien wegens de kosten, terwijl dat bijvoorbeeld in Turkije bijna 80 procent en in Portugal 70 procent is. 

Nederlanders hechten meer aan auto dan inwoners andere landen | Fleet&Mobility

Nederlanders hechten meer aan auto dan inwoners andere landen

Redactie Redactie
• Laatste update:
45 procent is ondanks de kostenstijgingen ‘absoluut niet van plan’ de auto op te geven (foto: Mobility Lab)

Financiële opofferingen

Dat komt naar voren uit het jaarlijkse onderzoek door het Franse Observatoire Cetelem, een onderdeel van bank BNP Paribas dat ook eigenaar is van leasebedrijf Arval. Veel automobilisten stellen dat het rijden in een auto tegenwoordig wel financiële opofferingen vergt. Dat vinden ze echter een noodzakelijkheid omdat ze niet zonder die auto kunnen, geeft meer dan driekwart van de ondervraagden aan. De hogere kosten komen mede door de voortdurende stijging van de prijzen van nieuwe auto’s, signaleert Cetelem. In Nederland geeft een kwart van de autorijders aan dat voertuig bij aankoop ‘te of nogal duur’ te hebben gevonden terwijl 66 procent de aankoopprijs als redelijk beoordeelt. Daarbij denkt 14 procent van de ondervraagde Nederlanders dat aankoop van een auto niet meer voor iedereen is weggelegd.

Prijs drukken

67 procent geeft ook aan bij de aankoop af te hebben gezien van bepaalde prestaties of accessoires om de totaalprijs te drukken. Nederland scoort op dit punt samen met Oostenrijk het hoogst van alle 18 landen. Anderzijds zegt iets minder dan de helft van de respondenten in ons land van bepaalde autoritten af te zien wegens de kosten, terwijl dat bijvoorbeeld in Turkije bijna 80 procent en in Portugal 70 procent is.