Nuon-laadpalen in Heerlen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Bewoners kunnen een verzoek indienen voor plaatsing in hun eigen wijk of in de buurt van hun werk. Voorwaarde is, dat de aanvrager geen parkeergelegenheid heeft op eigen terrein. Ook moet hij of zij een elektrische auto rijden of gaan rijden. Laadpalen die op deze manier worden geplaatst zijn openbaar. Bestaande regels voor parkeertarieven en –vergunningen blijven gehandhaafd op de parkeerplek met laadpaal, zo laat de gemeente weten. Aanvragers kunnen een abonnement afsluiten bij Nuon en betalen een tarief van 22 cent per kWh, maar ook passen van andere aanbieders zijn te gebruiken. De aanvraagprocedure duurt maximaal 14 weken en wordt uitgevoerd door Nuon.

Heerlen wil met de aanvraagmogelijkheid elektrisch en milieuvriendelijk rijden in de gemeente stimuleren.

Nuon schafte onlangs 3.500 EV’s aan.

Nuon-laadpalen in Heerlen | Fleet&Mobility

Nuon-laadpalen in Heerlen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Bewoners kunnen een verzoek indienen voor plaatsing in hun eigen wijk of in de buurt van hun werk. Voorwaarde is, dat de aanvrager geen parkeergelegenheid heeft op eigen terrein. Ook moet hij of zij een elektrische auto rijden of gaan rijden. Laadpalen die op deze manier worden geplaatst zijn openbaar. Bestaande regels voor parkeertarieven en –vergunningen blijven gehandhaafd op de parkeerplek met laadpaal, zo laat de gemeente weten. Aanvragers kunnen een abonnement afsluiten bij Nuon en betalen een tarief van 22 cent per kWh, maar ook passen van andere aanbieders zijn te gebruiken. De aanvraagprocedure duurt maximaal 14 weken en wordt uitgevoerd door Nuon.

Heerlen wil met de aanvraagmogelijkheid elektrisch en milieuvriendelijk rijden in de gemeente stimuleren.

Nuon schafte onlangs 3.500 EV’s aan.