Alliantie vraagt informateur om mobiliteitsakkoord

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Het is vooral de VVD die de Mobiliteitsalliantie dwars zit.

De alliantie wil afspraken maken met het nieuwe kabinet om knelpunten op te lossen en kansen te benutten voor weg, water en spoor. Volgens de alliantie moet er een integrale aanpak komen op het gebied van mobiliteit.

Infarcten

De Mobiliteitsalliantie is een monsterverbond van 17 maatschappelijke organisaties en bedrijven die zich bezighouden met mobiliteit. Zij luiden sinds december 2016 de noodklok over de toestand van de Nederlandse infrastructuur: zonder grote extra investeringen dreigen infarcten op de weg, in de steden en op het spoor. De alliantie vraagt om minstens een miljard euro investeringsbudget per jaar, om grootschalige verbeteringen van verbindingen en aansluiting tussen verschillende vervoersvormen te realiseren.

De alliantie kreeg gisteren de steun van milieubewuste partijleden van de vier onderhandelende partijen. Die presenteerden hun eigen formatie-voorstellen met daarin onder meer ruimte voor een kilometerheffing.

De brief is te lezen op de website van de Mobiliteitsalliantie.

Alliantie vraagt informateur om mobiliteitsakkoord | Fleet&Mobility

Alliantie vraagt informateur om mobiliteitsakkoord

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Het is vooral de VVD die de Mobiliteitsalliantie dwars zit.

De alliantie wil afspraken maken met het nieuwe kabinet om knelpunten op te lossen en kansen te benutten voor weg, water en spoor. Volgens de alliantie moet er een integrale aanpak komen op het gebied van mobiliteit.

Infarcten

De Mobiliteitsalliantie is een monsterverbond van 17 maatschappelijke organisaties en bedrijven die zich bezighouden met mobiliteit. Zij luiden sinds december 2016 de noodklok over de toestand van de Nederlandse infrastructuur: zonder grote extra investeringen dreigen infarcten op de weg, in de steden en op het spoor. De alliantie vraagt om minstens een miljard euro investeringsbudget per jaar, om grootschalige verbeteringen van verbindingen en aansluiting tussen verschillende vervoersvormen te realiseren.

De alliantie kreeg gisteren de steun van milieubewuste partijleden van de vier onderhandelende partijen. Die presenteerden hun eigen formatie-voorstellen met daarin onder meer ruimte voor een kilometerheffing.

De brief is te lezen op de website van de Mobiliteitsalliantie.