Infrastructuur

‘Voorkeur voor elektrische taxi’ op Zuidas

17 ceo’s van bedrijven op de Zuidas tekenden op 24 mei een intentieverklaring waarin zij de voorkeur geven aan elektrische taxi’s voor zakelijke taxiritten.

Dat melden de Gemeente Amsterdam en de Green Business Club Zuidas.

Volgens de gemeente zijn er weliswaar volop taxi’s te vinden op de Zuidas, maar slechts weinig elektrische. Dat is te wijten aan een gebrek aan oplaadpunten. Daarom zegde de gemeente toe vier snellaadpunten aan te leggen op de Strawinskylaan. Daarmee wordt de Zuidas “beter toegankelijk voor elektrische taxi’s”, aldus het persbericht.

De intentieverklaring was onderdeel van het ceo-ontbijt dat de Green Business Club Zuidas jaarlijks organiseert. In deze club participeren veel bedrijven en organisaties rond de Zuidas. De GBC initieert en realiseert duurzame projecten voor het gebied. Ook op andere plekken in Nederland zijn Green Business Clubs actief.

‘Voorkeur voor elektrische taxi’ op Zuidas | Fleet&Mobility
Infrastructuur

‘Voorkeur voor elektrische taxi’ op Zuidas

17 ceo’s van bedrijven op de Zuidas tekenden op 24 mei een intentieverklaring waarin zij de voorkeur geven aan elektrische taxi’s voor zakelijke taxiritten.

Dat melden de Gemeente Amsterdam en de Green Business Club Zuidas.

Volgens de gemeente zijn er weliswaar volop taxi’s te vinden op de Zuidas, maar slechts weinig elektrische. Dat is te wijten aan een gebrek aan oplaadpunten. Daarom zegde de gemeente toe vier snellaadpunten aan te leggen op de Strawinskylaan. Daarmee wordt de Zuidas “beter toegankelijk voor elektrische taxi’s”, aldus het persbericht.

De intentieverklaring was onderdeel van het ceo-ontbijt dat de Green Business Club Zuidas jaarlijks organiseert. In deze club participeren veel bedrijven en organisaties rond de Zuidas. De GBC initieert en realiseert duurzame projecten voor het gebied. Ook op andere plekken in Nederland zijn Green Business Clubs actief.