EV-Box plaatst 50 duizendste laadpunt

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt EV-Box.

In juli 2016 plaatste het bedrijf het 40 duizendste laadpunt, bij hotel-restaurant Central Park in Voorburg. In dat jaar begon het eveneens met het actief uitrollen van een netwerk van laadpunten in de Verenigde Staten. Begin 2017 werd EV-Box overgenomen door energiereus Engie.

Het 50 duizendste laadpunt is nu geïnstalleerd bij de Los Angeles Cleantech Incubator (LACI), een organisatie van de overheid van de metropool Los Angeles die zich bezighoudt met het versnellen van initiatieven rondom duurzame infrastructuur.

Ben Stapleton, verantwoordelijk voor partnerships bij LACI, zegt dat Los Angeles een leidende rol wil nemen bij het realiseren van een duurzame elektrische infrastructuur. “Wij bouwen daarom een EV Showcase in Los Angeles waar we onder meer laadoplossingen tonen.”

Kristof Vereenooghe, ceo van EV-Box, verwacht dat elektrische auto’s de nieuwe standaard worden, en wil die “revolutie” versnellen door de laadoplossingen van zijn bedrijf wereldwijd aan de man te brengen. “De eerste 50.000 laadpunten hebben we in zeven jaar bereikt. We
verwachten de volgende 50.000 over twee jaar te halen”, aldus Vereenooghe.

EV-Box is inmiddels actief in 30 landen. Behalve het Amsterdamse hoofdkantoor heeft het bedrijf kantoren in Antwerpen, Parijs, Madrid, Londen, New York, Los Angeles en Kopenhagen.

EV-Box plaatst 50 duizendste laadpunt | Fleet&Mobility

EV-Box plaatst 50 duizendste laadpunt

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt EV-Box.

In juli 2016 plaatste het bedrijf het 40 duizendste laadpunt, bij hotel-restaurant Central Park in Voorburg. In dat jaar begon het eveneens met het actief uitrollen van een netwerk van laadpunten in de Verenigde Staten. Begin 2017 werd EV-Box overgenomen door energiereus Engie.

Het 50 duizendste laadpunt is nu geïnstalleerd bij de Los Angeles Cleantech Incubator (LACI), een organisatie van de overheid van de metropool Los Angeles die zich bezighoudt met het versnellen van initiatieven rondom duurzame infrastructuur.

Ben Stapleton, verantwoordelijk voor partnerships bij LACI, zegt dat Los Angeles een leidende rol wil nemen bij het realiseren van een duurzame elektrische infrastructuur. “Wij bouwen daarom een EV Showcase in Los Angeles waar we onder meer laadoplossingen tonen.”

Kristof Vereenooghe, ceo van EV-Box, verwacht dat elektrische auto’s de nieuwe standaard worden, en wil die “revolutie” versnellen door de laadoplossingen van zijn bedrijf wereldwijd aan de man te brengen. “De eerste 50.000 laadpunten hebben we in zeven jaar bereikt. We
verwachten de volgende 50.000 over twee jaar te halen”, aldus Vereenooghe.

EV-Box is inmiddels actief in 30 landen. Behalve het Amsterdamse hoofdkantoor heeft het bedrijf kantoren in Antwerpen, Parijs, Madrid, Londen, New York, Los Angeles en Kopenhagen.