Kabinet laat 7 waterstoftankstations bouwen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Hyundai was een van de eerste fabrikanten met een waterstofauto in Nederland. (Foto: Hyundai)

Dat meldt de Rijksoverheid vandaag.

In totaal wordt er 300 miljoen euro geïnvesteerd. Daarvan gaat er 15 miljoen euro naar de transportsector: de introductie van bussen, trucks en bedrijfswagens die op waterstof rijden en het bouwen van zeven waterstoftankstations in 2018.Volgens KPMG rijdt in 2040 een kwart van de auto’s op waterstof.

De overige 285 miljoen euro wordt onder andere besteed aan het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken, geothermie en CO2-vermindering in de landbouw en industrie.

Het kabinet stelt tot en met 2030 jaarlijks 300 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen die bijdragen aan de ambitie om de CO2-uitstoot in Nederland met 49 procent te verminderen in de periode tot 2030. De ministerraad heeft nu de investeringen voor 2018 vastgesteld. Vanaf volgend jaar zal het investeringsbudget worden gebruikt voor maatregelen uit het Klimaatakkoord.‘Door de investeringen in EV’s lopen we nu achter met de ontwikkeling van een infrastructuur voor waterstof.’

Het aantal tankstations met waterstof is nu nog minimaal, waardoor ook er nog maar weinig auto’s op waterstof geregistreerd worden.

Kabinet laat 7 waterstoftankstations bouwen | Fleet&Mobility

Kabinet laat 7 waterstoftankstations bouwen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Hyundai was een van de eerste fabrikanten met een waterstofauto in Nederland. (Foto: Hyundai)

Dat meldt de Rijksoverheid vandaag.

In totaal wordt er 300 miljoen euro geïnvesteerd. Daarvan gaat er 15 miljoen euro naar de transportsector: de introductie van bussen, trucks en bedrijfswagens die op waterstof rijden en het bouwen van zeven waterstoftankstations in 2018.Volgens KPMG rijdt in 2040 een kwart van de auto’s op waterstof.

De overige 285 miljoen euro wordt onder andere besteed aan het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken, geothermie en CO2-vermindering in de landbouw en industrie.

Het kabinet stelt tot en met 2030 jaarlijks 300 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen die bijdragen aan de ambitie om de CO2-uitstoot in Nederland met 49 procent te verminderen in de periode tot 2030. De ministerraad heeft nu de investeringen voor 2018 vastgesteld. Vanaf volgend jaar zal het investeringsbudget worden gebruikt voor maatregelen uit het Klimaatakkoord.‘Door de investeringen in EV’s lopen we nu achter met de ontwikkeling van een infrastructuur voor waterstof.’

Het aantal tankstations met waterstof is nu nog minimaal, waardoor ook er nog maar weinig auto’s op waterstof geregistreerd worden.