Infrastructuur

Kabinet laat 7 waterstoftankstations bouwen

Hyundai was een van de eerste fabrikanten met een waterstofauto in Nederland. (Foto: Hyundai)

De investering in de waterstoftankstations, die dit jaar gerealiseerd moet worden, is onderdeel van een reeks maatregelen van het kabinet met als doel het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Dat meldt de Rijksoverheid vandaag.

In totaal wordt er 300 miljoen euro geïnvesteerd. Daarvan gaat er 15 miljoen euro naar de transportsector: de introductie van bussen, trucks en bedrijfswagens die op waterstof rijden en het bouwen van zeven waterstoftankstations in 2018.Volgens KPMG rijdt in 2040 een kwart van de auto’s op waterstof.

De overige 285 miljoen euro wordt onder andere besteed aan het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken, geothermie en CO2-vermindering in de landbouw en industrie.

Het kabinet stelt tot en met 2030 jaarlijks 300 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen die bijdragen aan de ambitie om de CO2-uitstoot in Nederland met 49 procent te verminderen in de periode tot 2030. De ministerraad heeft nu de investeringen voor 2018 vastgesteld. Vanaf volgend jaar zal het investeringsbudget worden gebruikt voor maatregelen uit het Klimaatakkoord.‘Door de investeringen in EV’s lopen we nu achter met de ontwikkeling van een infrastructuur voor waterstof.’

Het aantal tankstations met waterstof is nu nog minimaal, waardoor ook er nog maar weinig auto’s op waterstof geregistreerd worden.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Kabinet laat 7 waterstoftankstations bouwen | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Kabinet laat 7 waterstoftankstations bouwen

Hyundai was een van de eerste fabrikanten met een waterstofauto in Nederland. (Foto: Hyundai)

De investering in de waterstoftankstations, die dit jaar gerealiseerd moet worden, is onderdeel van een reeks maatregelen van het kabinet met als doel het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Dat meldt de Rijksoverheid vandaag.

In totaal wordt er 300 miljoen euro geïnvesteerd. Daarvan gaat er 15 miljoen euro naar de transportsector: de introductie van bussen, trucks en bedrijfswagens die op waterstof rijden en het bouwen van zeven waterstoftankstations in 2018.Volgens KPMG rijdt in 2040 een kwart van de auto’s op waterstof.

De overige 285 miljoen euro wordt onder andere besteed aan het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken, geothermie en CO2-vermindering in de landbouw en industrie.

Het kabinet stelt tot en met 2030 jaarlijks 300 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen die bijdragen aan de ambitie om de CO2-uitstoot in Nederland met 49 procent te verminderen in de periode tot 2030. De ministerraad heeft nu de investeringen voor 2018 vastgesteld. Vanaf volgend jaar zal het investeringsbudget worden gebruikt voor maatregelen uit het Klimaatakkoord.‘Door de investeringen in EV’s lopen we nu achter met de ontwikkeling van een infrastructuur voor waterstof.’

Het aantal tankstations met waterstof is nu nog minimaal, waardoor ook er nog maar weinig auto’s op waterstof geregistreerd worden.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink