Nieuwe Fastned-lader laadt 500 km in 15 minuten

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De stations zijn modulair ontworpen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. (Foto: Fastned)

Dat meldt Fastned vandaag in een persbericht.

Bij de nieuwe stations kan geladen worden tot 350 kW, dat is tot 100 keer sneller dan een gemiddelde thuislader. De stations zijn modulair ontworpen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. Het eerste 350 kW-station staat op verzorgingsplaats De Watering aan de A8 vlakbij Amsterdam.

Technologieconcern ABB heeft de snelladers ontwikkeld. De aankomende tweede generatie elektrische auto’s heeft grotere batterijen die sneller kunnen laden, daar is de focus op gelegd bij de ontwikkeling.

Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned, is erg trots op het nieuwe station. “Het verhogen van de laadsnelheid is erg belangrijk, want het maakt elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk. De vraag die bijna elke consument stelt is ‘hoe lang duurt het opladen?'”Onlangs verloor Fastned een kort geding tegen de Staat, maar gaat in hoger beroep.

Nieuwe Fastned-lader laadt 500 km in 15 minuten | Fleet&Mobility

Nieuwe Fastned-lader laadt 500 km in 15 minuten

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De stations zijn modulair ontworpen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. (Foto: Fastned)

Dat meldt Fastned vandaag in een persbericht.

Bij de nieuwe stations kan geladen worden tot 350 kW, dat is tot 100 keer sneller dan een gemiddelde thuislader. De stations zijn modulair ontworpen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. Het eerste 350 kW-station staat op verzorgingsplaats De Watering aan de A8 vlakbij Amsterdam.

Technologieconcern ABB heeft de snelladers ontwikkeld. De aankomende tweede generatie elektrische auto’s heeft grotere batterijen die sneller kunnen laden, daar is de focus op gelegd bij de ontwikkeling.

Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned, is erg trots op het nieuwe station. “Het verhogen van de laadsnelheid is erg belangrijk, want het maakt elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk. De vraag die bijna elke consument stelt is ‘hoe lang duurt het opladen?'”Onlangs verloor Fastned een kort geding tegen de Staat, maar gaat in hoger beroep.