Twee miljoen euro extra voor laadpalen en waterstoftankstations

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil dat het laden van een auto net zo makkelijk wordt als bij een smartphone. (Foto: Shutterstock)

Uit een Europees subsidiepotje wordt voor Nederland bijna 2 miljoen euro geïnvesteerd in extra laadpalen en waterstoftankstations. Het verwachte aantal waterstofstations in Nederland in 2020 komt daarmee op zestien, meldt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Verder komen er in Nederland nog drie extra laders voor elektrische bussen en vier extra CNG stations. Dit jaar nog zouden de eerste zeven extra waterstoftankstations, die uit een ander potje gefinancierd worden, gebouwd moeten worden.

Koploper

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven: “Deze investeringen bevestigen en verstevigen de koppositie die België en Nederland al hebben op het gebied van duurzaam vervoer. Je schone voertuig van energie voorzien zou net zo simpel moeten zijn als het opladen van je telefoon, ook als je langere afstanden rijdt en daarbij de grens over rijdt. Deze projecten brengen dat weer een stap dichterbij.”

De investeringen zijn onderdeel van Benefic, een Europees project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen. In totaal komen er in Nederland, Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen meer dan 1000 laad- en tankpunten bij. Er is ruim 5,3 miljoen euro Europese subsidie mee gemoeid, waarvan iets minder dan 2 miljoen euro gaat naar Nederlandse projecten.

Fastned heeft 1,4 miljoen euro van de subsidie toegekend gekregen voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland en België.

Twee miljoen euro extra voor laadpalen en waterstoftankstations | Fleet&Mobility

Twee miljoen euro extra voor laadpalen en waterstoftankstations

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil dat het laden van een auto net zo makkelijk wordt als bij een smartphone. (Foto: Shutterstock)

Uit een Europees subsidiepotje wordt voor Nederland bijna 2 miljoen euro geïnvesteerd in extra laadpalen en waterstoftankstations. Het verwachte aantal waterstofstations in Nederland in 2020 komt daarmee op zestien, meldt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Verder komen er in Nederland nog drie extra laders voor elektrische bussen en vier extra CNG stations. Dit jaar nog zouden de eerste zeven extra waterstoftankstations, die uit een ander potje gefinancierd worden, gebouwd moeten worden.

Koploper

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven: “Deze investeringen bevestigen en verstevigen de koppositie die België en Nederland al hebben op het gebied van duurzaam vervoer. Je schone voertuig van energie voorzien zou net zo simpel moeten zijn als het opladen van je telefoon, ook als je langere afstanden rijdt en daarbij de grens over rijdt. Deze projecten brengen dat weer een stap dichterbij.”

De investeringen zijn onderdeel van Benefic, een Europees project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen. In totaal komen er in Nederland, Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen meer dan 1000 laad- en tankpunten bij. Er is ruim 5,3 miljoen euro Europese subsidie mee gemoeid, waarvan iets minder dan 2 miljoen euro gaat naar Nederlandse projecten.

Fastned heeft 1,4 miljoen euro van de subsidie toegekend gekregen voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland en België.