Pitpoint wint tender voor laadpalen rond Brussel

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Pitpoint

Pitpoint, leverancier van alternatieve brandstoffen, gaat nu ook met het plaatsen van laadpalen de grens over. Het bedrijf won een tender van het Brussels hoofdstedelijk gewest en gaat komend jaar laadpalen plaatsen en exploiteren in de regio. Dit gebeurt op initiatief van twee Belgische ministeries, meldt Pitpoint.

“We werken volop aan alternatieven voor vervuilende wagens in Brussel”, vertelt Pascal Smet, Brussels minister van mobiliteit en openbare werken. “Met de installatie van elektrische laadpalen nemen we opnieuw een belangrijke stap om de luchtkwaliteit in onze stad te verbeteren en de Brusselse mobiliteit te moderniseren. Na de invoering van de lage-emissiezone, de aankoop van de eerste elektrische MIVB-bussen en de elektrificatie van de deelfietsen, zal Brussel binnenkort beschikken over een uniform netwerk laadpalen voor elektrische wagens. Door deze maatregel te nemen stimuleren we Brusselaars en bezoekers om de overstap te maken naar elektrische voertuigen.”

Het gaat om een basisnetwerk van honderd laadpalen, daarna worden ze op aanvraag geplaatst. Het uiteindelijke aantal laadpalen is afhankelijk van de vraag van de bewoners en de aanbestedende overheid, meldt Pitpoint.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf werd in mei 2017 ingelijfd door Total. Pitpoint is ook actief op de markt van waterstof, waarvoor het bedrijf onder meer een tankinstallatie exploiteert in Antwerpen.

Pitpoint wint tender voor laadpalen rond Brussel | Fleet&Mobility

Pitpoint wint tender voor laadpalen rond Brussel

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Pitpoint

Pitpoint, leverancier van alternatieve brandstoffen, gaat nu ook met het plaatsen van laadpalen de grens over. Het bedrijf won een tender van het Brussels hoofdstedelijk gewest en gaat komend jaar laadpalen plaatsen en exploiteren in de regio. Dit gebeurt op initiatief van twee Belgische ministeries, meldt Pitpoint.

“We werken volop aan alternatieven voor vervuilende wagens in Brussel”, vertelt Pascal Smet, Brussels minister van mobiliteit en openbare werken. “Met de installatie van elektrische laadpalen nemen we opnieuw een belangrijke stap om de luchtkwaliteit in onze stad te verbeteren en de Brusselse mobiliteit te moderniseren. Na de invoering van de lage-emissiezone, de aankoop van de eerste elektrische MIVB-bussen en de elektrificatie van de deelfietsen, zal Brussel binnenkort beschikken over een uniform netwerk laadpalen voor elektrische wagens. Door deze maatregel te nemen stimuleren we Brusselaars en bezoekers om de overstap te maken naar elektrische voertuigen.”

Het gaat om een basisnetwerk van honderd laadpalen, daarna worden ze op aanvraag geplaatst. Het uiteindelijke aantal laadpalen is afhankelijk van de vraag van de bewoners en de aanbestedende overheid, meldt Pitpoint.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf werd in mei 2017 ingelijfd door Total. Pitpoint is ook actief op de markt van waterstof, waarvoor het bedrijf onder meer een tankinstallatie exploiteert in Antwerpen.