Allego plaatst meerkeuze-laadpalen in Arnhem

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
gebruikers van een Allego-ladpaal kunnen kiezen uit meerdere energieleveranciers. (Foto: Allego)

Allego startte vandaag in Arnhem met een zes maanden durende proef waarbij gebruikers van een laadpaal zelf kunnen kiezen bij wie ze de stroom afnemen. Allego start het nieuwe laadconcept in samenwerking met EXE, EnergyZero, Vandebron, NieuweStroom en Mijndomein Energie.

Deelnemers krijgen de keuze tussen drie energieleveranciers: Vandebron, NieuweStroom en Mijndomein Energie. Zodra zij een keuze hebben gemaakt, krijgen zij een pasje waarmee ze voortaan bij iedere openbare laadpaal van Allego in de gemeente Arnhem kunnen laden met de energie van de gekozen leverancier.

De open laadinfrastructuur-pilot duurt circa zes maanden. Bij succes wordt het concept ook op andere plekken verder uitgerold. Dit houdt in dat de keuze aan leveranciers wordt uitgebreid, maar ook dat er wordt gekeken op welke andere plaatsen het kan worden ingezet. 

Wettelijk verplicht

Het is op dit moment niet mogelijk om bij een openbare laadpaal voor een energieleverancier te kiezen. De huidige wet schrijft voor dat voor iedere aansluiting op het energienet er één leverancier verbonden moet zijn. E-rijders krijgen dan ook bij een laadsessie automatisch de energie van de leverancier die een contract heeft afgesloten met de exploitant van de betreffende laadpaal. Met de pilot in Arnhem willen de bovengenoemde partijen hier verandering in brengen.

“Net zoals iedereen zelf een energieleverancier kan kiezen voor hun woning, willen we e-rijders ook een keuze bieden bij het laden van hun elektrische auto”, zegt Harold Langenberg, Managing Director Benelux bij Allego. “Het bieden van vrije energiekeuze zorgt ervoor dat de e-rijder uit meer productcombinaties kan kiezen. Dit zien we als een belangrijke stap om een transparantere markt te realiseren.”

Allego plaatst meerkeuze-laadpalen in Arnhem | Fleet&Mobility

Allego plaatst meerkeuze-laadpalen in Arnhem

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
gebruikers van een Allego-ladpaal kunnen kiezen uit meerdere energieleveranciers. (Foto: Allego)

Allego startte vandaag in Arnhem met een zes maanden durende proef waarbij gebruikers van een laadpaal zelf kunnen kiezen bij wie ze de stroom afnemen. Allego start het nieuwe laadconcept in samenwerking met EXE, EnergyZero, Vandebron, NieuweStroom en Mijndomein Energie.

Deelnemers krijgen de keuze tussen drie energieleveranciers: Vandebron, NieuweStroom en Mijndomein Energie. Zodra zij een keuze hebben gemaakt, krijgen zij een pasje waarmee ze voortaan bij iedere openbare laadpaal van Allego in de gemeente Arnhem kunnen laden met de energie van de gekozen leverancier.

De open laadinfrastructuur-pilot duurt circa zes maanden. Bij succes wordt het concept ook op andere plekken verder uitgerold. Dit houdt in dat de keuze aan leveranciers wordt uitgebreid, maar ook dat er wordt gekeken op welke andere plaatsen het kan worden ingezet. 

Wettelijk verplicht

Het is op dit moment niet mogelijk om bij een openbare laadpaal voor een energieleverancier te kiezen. De huidige wet schrijft voor dat voor iedere aansluiting op het energienet er één leverancier verbonden moet zijn. E-rijders krijgen dan ook bij een laadsessie automatisch de energie van de leverancier die een contract heeft afgesloten met de exploitant van de betreffende laadpaal. Met de pilot in Arnhem willen de bovengenoemde partijen hier verandering in brengen.

“Net zoals iedereen zelf een energieleverancier kan kiezen voor hun woning, willen we e-rijders ook een keuze bieden bij het laden van hun elektrische auto”, zegt Harold Langenberg, Managing Director Benelux bij Allego. “Het bieden van vrije energiekeuze zorgt ervoor dat de e-rijder uit meer productcombinaties kan kiezen. Dit zien we als een belangrijke stap om een transparantere markt te realiseren.”