Fastned gaat voor beursnotering

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Fastned

Fastned, dat laadstations bouwt en exploiteert voor EV’s, bereidt een beursgang voor. Het bedrijf wil nog in de eerste helft van dit jaar een notering aan de Euronext Amsterdam.

In de afgelopen jaren gaf het bedrijf meerdere malen obligaties uit. Nu moet een beursgang voor extra funding zorgen. “Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen. In het licht van deze ontwikkelingen vinden we dat het juiste moment daar is om op Euronext Amsterdam te noteren. Deze notering geeft extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om te investeren in de mega-trend van elektrificatie van mobiliteit”, zegt ceo Michiel Langezaal.

Fastned heeft momenteel 91 stations operationeel in Nederland en Duitsland en staat op het punt haar eerste station in het Verenigd Koninkrijk te openen. Er werken 50 mensen bij het bedrijf.

ING gaat Fastned begeleiden bij de beursgang.

Groei

Fastned groeide ook in het eerste kwartaal van 2019 fors. De omzet in het eerste kwartaal van 2019 is 235 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het bedrijf.

De omzet was in Q1 844 duizend euro. De afzet van stroom steeg met 215 procent naar 1.520 MWh. Het aantal actieve klanten steeg met 174 procent naar 22.717. Over het resultaat doet Fastned geen uitspraken, maar over heel 2018 werd nog een fors verlies geleden

Afgelopen kwartaal haalde Fastned twee licenties binnen voor toekomstig te bouwen stations: het gaat twintig stations langs de Zwitserse snelwegen aanleggen en vijf stations in het noord-oosten van Engeland. 

Fastned gaat voor beursnotering | Fleet&Mobility

Fastned gaat voor beursnotering

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Fastned

Fastned, dat laadstations bouwt en exploiteert voor EV’s, bereidt een beursgang voor. Het bedrijf wil nog in de eerste helft van dit jaar een notering aan de Euronext Amsterdam.

In de afgelopen jaren gaf het bedrijf meerdere malen obligaties uit. Nu moet een beursgang voor extra funding zorgen. “Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen. In het licht van deze ontwikkelingen vinden we dat het juiste moment daar is om op Euronext Amsterdam te noteren. Deze notering geeft extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om te investeren in de mega-trend van elektrificatie van mobiliteit”, zegt ceo Michiel Langezaal.

Fastned heeft momenteel 91 stations operationeel in Nederland en Duitsland en staat op het punt haar eerste station in het Verenigd Koninkrijk te openen. Er werken 50 mensen bij het bedrijf.

ING gaat Fastned begeleiden bij de beursgang.

Groei

Fastned groeide ook in het eerste kwartaal van 2019 fors. De omzet in het eerste kwartaal van 2019 is 235 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het bedrijf.

De omzet was in Q1 844 duizend euro. De afzet van stroom steeg met 215 procent naar 1.520 MWh. Het aantal actieve klanten steeg met 174 procent naar 22.717. Over het resultaat doet Fastned geen uitspraken, maar over heel 2018 werd nog een fors verlies geleden

Afgelopen kwartaal haalde Fastned twee licenties binnen voor toekomstig te bouwen stations: het gaat twintig stations langs de Zwitserse snelwegen aanleggen en vijf stations in het noord-oosten van Engeland.