Fastned 14 juni naar de beurs

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het bouwen van nieuwe laadstations kost Fastned jaarlijks zo'n 40 miljoen euro, (foto: Fastned)

Vorige maand kondigde exploitant van laadstations voor elektrische auto’s Fastned aan naar de beurs te gaan, en vanmorgen maakte het bedrijf de datum bekend. 14 juni moet de eerste handelsdag worden van het Fastned-aandeel, dat een notering krijgt aan de Amsterdamse Euronext beurs. 

Tegelijk met bekendmaking van de datum en publicatie van de prospectus meldt Fastned dat de omzet in het eerste kwartaal 844 duizend euro bedroeg, 236 procent meer dan in Q1 van 2018. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen inmiddels genoeg inkomsten om de lopende kosten te dragen, maar winst is nog niet aan de orde. Volgens Fastned zijn driekwart van de kosten die het bedrijf maakt gerelateerd aan het uitbreiden van het Europese netwerk van snellaadstations.

Vorige maand lekte het analistenrapport uit van ING, de bank die Fastned naar de beurs gaat begeleiden. Daaruit blijkt dat het bedrijf ook de komende jaren nog kapitaalsinjecties nodig heeft van circa 40 miljoen euro per jaar. De bank schat in dat Fastned bij de beursgang 250 tot 330 miljoen euro kan opbrengen en vanaf 2025 een positieve kasstroom heeft. Fastned heeft op dit moment een netwerk van 97 laadstations, waarvan 84 in Nederland. Bij Fastned werken circa vijftig mensen. 

Om de activiteiten te financieren heeft Fastned al diverse malen obligaties uitgegeven, in totaal ter waarde van circa 45 miljoen euro.

Fastned 14 juni naar de beurs | Fleet&Mobility

Fastned 14 juni naar de beurs

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het bouwen van nieuwe laadstations kost Fastned jaarlijks zo'n 40 miljoen euro, (foto: Fastned)

Vorige maand kondigde exploitant van laadstations voor elektrische auto’s Fastned aan naar de beurs te gaan, en vanmorgen maakte het bedrijf de datum bekend. 14 juni moet de eerste handelsdag worden van het Fastned-aandeel, dat een notering krijgt aan de Amsterdamse Euronext beurs. 

Tegelijk met bekendmaking van de datum en publicatie van de prospectus meldt Fastned dat de omzet in het eerste kwartaal 844 duizend euro bedroeg, 236 procent meer dan in Q1 van 2018. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen inmiddels genoeg inkomsten om de lopende kosten te dragen, maar winst is nog niet aan de orde. Volgens Fastned zijn driekwart van de kosten die het bedrijf maakt gerelateerd aan het uitbreiden van het Europese netwerk van snellaadstations.

Vorige maand lekte het analistenrapport uit van ING, de bank die Fastned naar de beurs gaat begeleiden. Daaruit blijkt dat het bedrijf ook de komende jaren nog kapitaalsinjecties nodig heeft van circa 40 miljoen euro per jaar. De bank schat in dat Fastned bij de beursgang 250 tot 330 miljoen euro kan opbrengen en vanaf 2025 een positieve kasstroom heeft. Fastned heeft op dit moment een netwerk van 97 laadstations, waarvan 84 in Nederland. Bij Fastned werken circa vijftig mensen. 

Om de activiteiten te financieren heeft Fastned al diverse malen obligaties uitgegeven, in totaal ter waarde van circa 45 miljoen euro.