Fastned bouwt 13 snelwegstations in België

Maarten Maarten
• Laatste update:
Er komen in België dertien van dit soort Fastned stations bij (foto: Fastned)

Fastned heeft de concessie verworven voor de bouw van dertien snellaadstations langs de Belgische snelwegen. De laadstations komen op parkeerplaatsen langs de snelwegen in Vlaanderen, zo meldt Fastned.

De bouw van de laadstations gebeurt in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer, de Belgische Rijkswaterstaat. Op de stations kunnen elektrische auto’s in de toekomst snelladen tot 350 kW. 

De concessie is verleend voor 15 jaar. Voor Fastned worden het de eerste snelwegstations in België. “Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België direct aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen”, vertelt Michiel Langezaal, ceo van Fastned. “Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations, waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.”

Op dit moment heeft Fastned 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Om voortdurend te blijven uitbreiden heeft Fastned regelmatig nieuw geld nodig. Vorige week werd een uitgifte van obligaties afgerond, waarmee het bedrijf 12 miljoen euro ophaalde, twee miljoen minder dan het doel. 

Fastned bouwt 13 snelwegstations in België | Fleet&Mobility

Fastned bouwt 13 snelwegstations in België

Maarten Maarten
• Laatste update:
Er komen in België dertien van dit soort Fastned stations bij (foto: Fastned)

Fastned heeft de concessie verworven voor de bouw van dertien snellaadstations langs de Belgische snelwegen. De laadstations komen op parkeerplaatsen langs de snelwegen in Vlaanderen, zo meldt Fastned.

De bouw van de laadstations gebeurt in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer, de Belgische Rijkswaterstaat. Op de stations kunnen elektrische auto’s in de toekomst snelladen tot 350 kW. 

De concessie is verleend voor 15 jaar. Voor Fastned worden het de eerste snelwegstations in België. “Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België direct aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen”, vertelt Michiel Langezaal, ceo van Fastned. “Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations, waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.”

Op dit moment heeft Fastned 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Om voortdurend te blijven uitbreiden heeft Fastned regelmatig nieuw geld nodig. Vorige week werd een uitgifte van obligaties afgerond, waarmee het bedrijf 12 miljoen euro ophaalde, twee miljoen minder dan het doel.