Fastned verdubbelt omzet maar voelt coronacrisis

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Fastned verwacht dat de omzet dit jaar uitkomt rond de 8 miljoen euro. (Foto: Fastned)

De groei bedroeg 102 procent, waarbij de stroomafzet in januari en februari (vóór de impact van de coronacrisis) steeg met 155 procent. 

Begin maart zorgden de coronamaatregelen voor een aanzienlijke vermindering van het wegverkeer, wat een behoorlijke impact had op de omzet in maart (die werd eerder op -70 procent geschat). Dat meldt Fastned vandaag. Het bedrijf doet nog geen uitspraken over de financiële prestaties van het eerste kwartaal. Wel verwacht het dat de omzet dit jaar uitkomt rond de 8 miljoen euro (berekend op basis van de afzet in januari en februari). Eind maart meldde het bedrijf in 2019 een omzet van 4,5 miljoen euro te hebben gerealiseerd.

“De Corona-crisis zal de afzet op korte en mogelijk middellange termijn beïnvloeden. Maar de megatrend naar elektrificatie van mobiliteit blijft bestaan, omdat deze wordt gedreven door steeds strengere emissievoorschriften, goedkopere batterijen en een groeiende consumentenvoorkeur. En daarom zal het aantal klanten blijven groeien”, stelt ceo Michiel Langezaal.

Fastned verdubbelt omzet maar voelt coronacrisis | Fleet&Mobility

Fastned verdubbelt omzet maar voelt coronacrisis

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Fastned verwacht dat de omzet dit jaar uitkomt rond de 8 miljoen euro. (Foto: Fastned)

De groei bedroeg 102 procent, waarbij de stroomafzet in januari en februari (vóór de impact van de coronacrisis) steeg met 155 procent. 

Begin maart zorgden de coronamaatregelen voor een aanzienlijke vermindering van het wegverkeer, wat een behoorlijke impact had op de omzet in maart (die werd eerder op -70 procent geschat). Dat meldt Fastned vandaag. Het bedrijf doet nog geen uitspraken over de financiële prestaties van het eerste kwartaal. Wel verwacht het dat de omzet dit jaar uitkomt rond de 8 miljoen euro (berekend op basis van de afzet in januari en februari). Eind maart meldde het bedrijf in 2019 een omzet van 4,5 miljoen euro te hebben gerealiseerd.

“De Corona-crisis zal de afzet op korte en mogelijk middellange termijn beïnvloeden. Maar de megatrend naar elektrificatie van mobiliteit blijft bestaan, omdat deze wordt gedreven door steeds strengere emissievoorschriften, goedkopere batterijen en een groeiende consumentenvoorkeur. En daarom zal het aantal klanten blijven groeien”, stelt ceo Michiel Langezaal.