Fastned, VDL en Lightyear richten EV-consortium op

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Fastned zet consortium op dat elektrificatie wil versnellen. (Foto: Fastned)

Behalve Fastned hebben ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, de Technische Universiteit Eindhoven en VDL Groep zich aangesloten bij het zogeheten eMobility consortium. Zo meldt Fastned vandaag.

Het consortium heeft een Groeiplan gerealiseerd en ingediend bij het National Groeifonds, een overheidsfonds dat samen met initiatiefnemers investeert in projecten die zorgen voor economische groei op langere termijn. Om de ambities van de Nederlandse overheid te realiseren moeten er grote stappen worden gezet, aldus het consortium. Elektrische vervoer moet slimmer, efficiënter en autonomer worden en laadinfrastructuur moet worden klaargemaakt om de snelle groei van het aantal EV’s en groeiende vraag naar laadcapaciteit te faciliteren, aldus het persbericht.

“Het zou geweldig zijn als het Groeifonds de plannen van het consortium kan ondersteunen”, aldus Michiel Langezaal, ceo van Fastned, dat vorig jaar een omzetstijging noteerde. Binnenkort wordt bekend of het Groeiplan zal worden geselecteerd en tot een definitieve aanvraag zal leiden bij het Groeifonds.

Ook Ebusco, Evofenedex, Natuur & Milieu, NXP en Port of Rotterdam steunen het consortium. 

Fastned, VDL en Lightyear richten EV-consortium op | Fleet&Mobility

Fastned, VDL en Lightyear richten EV-consortium op

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Fastned zet consortium op dat elektrificatie wil versnellen. (Foto: Fastned)

Behalve Fastned hebben ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, de Technische Universiteit Eindhoven en VDL Groep zich aangesloten bij het zogeheten eMobility consortium. Zo meldt Fastned vandaag.

Het consortium heeft een Groeiplan gerealiseerd en ingediend bij het National Groeifonds, een overheidsfonds dat samen met initiatiefnemers investeert in projecten die zorgen voor economische groei op langere termijn. Om de ambities van de Nederlandse overheid te realiseren moeten er grote stappen worden gezet, aldus het consortium. Elektrische vervoer moet slimmer, efficiënter en autonomer worden en laadinfrastructuur moet worden klaargemaakt om de snelle groei van het aantal EV’s en groeiende vraag naar laadcapaciteit te faciliteren, aldus het persbericht.

“Het zou geweldig zijn als het Groeifonds de plannen van het consortium kan ondersteunen”, aldus Michiel Langezaal, ceo van Fastned, dat vorig jaar een omzetstijging noteerde. Binnenkort wordt bekend of het Groeiplan zal worden geselecteerd en tot een definitieve aanvraag zal leiden bij het Groeifonds.

Ook Ebusco, Evofenedex, Natuur & Milieu, NXP en Port of Rotterdam steunen het consortium.