Laadbedrijf Blue Current haalt 5 miljoen euro op

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Blue Current heeft 5 miljoen euro opgehaald bij investeerders. (Foto: Shutterstock)

Het geld zal onder andere worden besteed aan de lancering van een innovatief gebruikersplatform op de agenda, zo meldt Blue Current.

“Deze maand lanceren we ons nieuwe gebruikersplatform dat helemaal is voorbereid op de toekomst: denk aan functionaliteiten met het oog op de energietransitie. In de loop van het jaar komen we ook met een nieuwe controller voor onze laadpunten, deze is onder andere voorbereid om bi-directioneel te kunnen laden, is duurzamer en lokaal geproduceerd en makkelijk te installeren”, aldus medeoprichter Mark de Raaij van Blue Current.

Stap gezet

De fondsen Phase2earth en Phase2global hebben een aanzienlijk deel geïnvesteerd in het laadbedrijf. Voor Eyevestor, de zogeheten marktplaats waar de aandelen voor Blue Current zijn gedeeld, is de 5 miljoen euro voor Blue Current de hoogste opbrengst in één ronde tot nu toe. “Door deze investering hebben wij een stap gezet om ons portfolio te versterken in de energie-transitie. Via onze investering in Blue Current hopen we de transitie van niet-fossiele brandstoffen te versnellen”, aldus oprichter Boudewijn Poelmann, zakenman en mede-oprichter van de Nationale Postcode Loterij. 

Blue Current liet vorig jaar onderzoek verrichten onder gebruikers van laadpalen, waaruit bleek dat installatie van laadpalen één van de grootste frustraties is onder consumenten. Sinds 2017 levert en integreert Blue Current eigen slimme soft- en hardware, voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Laadbedrijf Blue Current haalt 5 miljoen euro op | Fleet&Mobility

Laadbedrijf Blue Current haalt 5 miljoen euro op

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Blue Current heeft 5 miljoen euro opgehaald bij investeerders. (Foto: Shutterstock)

Het geld zal onder andere worden besteed aan de lancering van een innovatief gebruikersplatform op de agenda, zo meldt Blue Current.

“Deze maand lanceren we ons nieuwe gebruikersplatform dat helemaal is voorbereid op de toekomst: denk aan functionaliteiten met het oog op de energietransitie. In de loop van het jaar komen we ook met een nieuwe controller voor onze laadpunten, deze is onder andere voorbereid om bi-directioneel te kunnen laden, is duurzamer en lokaal geproduceerd en makkelijk te installeren”, aldus medeoprichter Mark de Raaij van Blue Current.

Stap gezet

De fondsen Phase2earth en Phase2global hebben een aanzienlijk deel geïnvesteerd in het laadbedrijf. Voor Eyevestor, de zogeheten marktplaats waar de aandelen voor Blue Current zijn gedeeld, is de 5 miljoen euro voor Blue Current de hoogste opbrengst in één ronde tot nu toe. “Door deze investering hebben wij een stap gezet om ons portfolio te versterken in de energie-transitie. Via onze investering in Blue Current hopen we de transitie van niet-fossiele brandstoffen te versnellen”, aldus oprichter Boudewijn Poelmann, zakenman en mede-oprichter van de Nationale Postcode Loterij. 

Blue Current liet vorig jaar onderzoek verrichten onder gebruikers van laadpalen, waaruit bleek dat installatie van laadpalen één van de grootste frustraties is onder consumenten. Sinds 2017 levert en integreert Blue Current eigen slimme soft- en hardware, voor zowel zakelijk als particulier gebruik.