Elektrische bussen in Amersfoort en Almere

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De bussen zullen vanaf december gaan rijden. Twee van de bussen worden ingezet in Amersfoort in de concessie Utrecht, zeven andere gaan rijden in de nieuwe concessie van de vervoerder in Almere. Totdat de eigen bussen geleverd worden, zal Syntus in Amersfoort gaan rijden met twee demobussen.

Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, laat weten dat het bedrijf het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid beschouwt om de impact op het milieu te verminderen. Volgens het bedrijf is er sprake van een sterk stijgende vraag naar elektrisch en emissievrij vervoer, uitmondend in de eis dat nieuwe bussen vanaf 2025 alleen nog uitstootvrij mogen rijden. Dat hebben provincies, vervoerregio’s en de rijksoverheid afgesproken.

Elektrische bussen in Amersfoort en Almere | Fleet&Mobility

Elektrische bussen in Amersfoort en Almere

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De bussen zullen vanaf december gaan rijden. Twee van de bussen worden ingezet in Amersfoort in de concessie Utrecht, zeven andere gaan rijden in de nieuwe concessie van de vervoerder in Almere. Totdat de eigen bussen geleverd worden, zal Syntus in Amersfoort gaan rijden met twee demobussen.

Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, laat weten dat het bedrijf het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid beschouwt om de impact op het milieu te verminderen. Volgens het bedrijf is er sprake van een sterk stijgende vraag naar elektrisch en emissievrij vervoer, uitmondend in de eis dat nieuwe bussen vanaf 2025 alleen nog uitstootvrij mogen rijden. Dat hebben provincies, vervoerregio’s en de rijksoverheid afgesproken.