PSA en Renault starten deelautodienst in Parijs

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Renault zet al zijn elektrische modellen in. (Foto: Renault)

Fabrikanten PSA en Renault hebben bekend gemaakt deelauto’s te gaan plaatsen in Parijs. PSA wil in eerste instantie 500 elektrische Peugeots en Citroëns inzetten, Renault zet in op 2.000 voertuigen. Beide autofabrikanten hebben al meerdere autodeelprojecten draaien. Beide fabrikanten willen dit jaar al van start gaan. 

De stad had een gesubsidieerd programma dat werd uitgevoerd door Autolib. Dat project was al vanaf de start controversieel door de keuze van de voertuigen (de Bolloré Bluecar). De gigantische schuldenberg van de dienst, ongeveer 233 miljoen euro, zou de belangrijkste reden zijn om het contract te beëindigen. Er reden vierduizend Bluecars in Parijs. 

PSA en Renault starten deelautodienst in Parijs | Fleet&Mobility

PSA en Renault starten deelautodienst in Parijs

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Renault zet al zijn elektrische modellen in. (Foto: Renault)

Fabrikanten PSA en Renault hebben bekend gemaakt deelauto’s te gaan plaatsen in Parijs. PSA wil in eerste instantie 500 elektrische Peugeots en Citroëns inzetten, Renault zet in op 2.000 voertuigen. Beide autofabrikanten hebben al meerdere autodeelprojecten draaien. Beide fabrikanten willen dit jaar al van start gaan. 

De stad had een gesubsidieerd programma dat werd uitgevoerd door Autolib. Dat project was al vanaf de start controversieel door de keuze van de voertuigen (de Bolloré Bluecar). De gigantische schuldenberg van de dienst, ongeveer 233 miljoen euro, zou de belangrijkste reden zijn om het contract te beëindigen. Er reden vierduizend Bluecars in Parijs.