Utrecht wint Autodeel Award 2018

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van de Stad in Amersfoort (Foto: Natuur en Milieu)

De gemeente Utrecht heeft de Autodeel Award 2018 gewonnen. Het kreeg de prijs, die wordt uitgereikt door Natuur & Milieu en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), vanwege “de brede aanpak en het al jarenlang inzetten op de groei van autodelen.”

De gemeente Enschede won de prijs voor het beste deelautoproject. Lees hier een uitgebreid artikel over de plannen van Enschede. “De ambitie om het op te schalen, maakt dit zo’n goed project”, aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu.

In totaal werden dertig gemeenten beoordeeld. 

Op dit moment zijn er in Nederland ongeveer 41.000 deelauto’s. Deze maand werd door meerdere partijen afgesproken dat dit er in 2021 100 duizend moeten zijn en dat het aantal autodelers stijgt van 400 duizend naar 700 duizend in 2021.

Utrecht wint Autodeel Award 2018 | Fleet&Mobility

Utrecht wint Autodeel Award 2018

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van de Stad in Amersfoort (Foto: Natuur en Milieu)

De gemeente Utrecht heeft de Autodeel Award 2018 gewonnen. Het kreeg de prijs, die wordt uitgereikt door Natuur & Milieu en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), vanwege “de brede aanpak en het al jarenlang inzetten op de groei van autodelen.”

De gemeente Enschede won de prijs voor het beste deelautoproject. Lees hier een uitgebreid artikel over de plannen van Enschede. “De ambitie om het op te schalen, maakt dit zo’n goed project”, aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu.

In totaal werden dertig gemeenten beoordeeld. 

Op dit moment zijn er in Nederland ongeveer 41.000 deelauto’s. Deze maand werd door meerdere partijen afgesproken dat dit er in 2021 100 duizend moeten zijn en dat het aantal autodelers stijgt van 400 duizend naar 700 duizend in 2021.