Investeringsfonds Pon stapt in bij reis- en betaalapp Tranzer

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het bedrijf wil snel opschalen met zijn app. (Foto: Shutterstock)

Ponooc, het investeringsfonds van Pon, neemt een belang in Tranzer, een app op het gebied van MaaS (Mobility as a Service) die reizigers de mogelijkheid biedt om het reizen met OV, de taxi en de fiets te plannen, boeken en betalen door gebruik te maken van zijn smartphone. Dit meldt pr-bureau LVB namens Ponooc en Tranzer.

In Europa zijn er ruim 100 duizend gebruikers van de Tranzer app, die drie jaar geleden werd gelanceerd. De investering van Ponooc  moet bijdragen aan de ambitie van Tranzer om Europees marktleider te worden op het gebied van MaaS. Recentelijk introduceerde Pon zijn eigen MaaS-app Huub.

Opschalen

Tranzer wordt gebruikt door particulieren en incidentele reizigers om overal vlot hun weg te kunnen vinden, maar ook door grote partijen die met de inzet van Tranzer een flexibele manier van reizen mogelijk maken voor hun gebruikers, zoals KLM, We Chat, We  Go Euro en Travelcard, stelt het bedrijf.

“Dit jaar is Tranzer geselecteerd voor het Mastercard Startpath programma, dat ons zeker gaat helpen om wereldwijd plannen en betalen in het OV uit te rollen”, vertelt Paul Rooijmans, mede-oprichter van Tranzer. Pon wil dat de dealers de overstap maken van retailers naar mobiliteitsaanbieders, blijkt uit de Dealerholding Top 60 van Automotive. 

Dankzij de investering van Ponooc kan het platform sneller opschalen zodat er meer landen en steden kunnen aansluiten. “We zijn heel blij met het vertrouwen dat Ponooc in ons stelt. Wij verwachten veel synergie met Pon te kunnen realiseren”, stelt Rooijmans.

Investeringsfonds Pon stapt in bij reis- en betaalapp Tranzer | Fleet&Mobility

Investeringsfonds Pon stapt in bij reis- en betaalapp Tranzer

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het bedrijf wil snel opschalen met zijn app. (Foto: Shutterstock)

Ponooc, het investeringsfonds van Pon, neemt een belang in Tranzer, een app op het gebied van MaaS (Mobility as a Service) die reizigers de mogelijkheid biedt om het reizen met OV, de taxi en de fiets te plannen, boeken en betalen door gebruik te maken van zijn smartphone. Dit meldt pr-bureau LVB namens Ponooc en Tranzer.

In Europa zijn er ruim 100 duizend gebruikers van de Tranzer app, die drie jaar geleden werd gelanceerd. De investering van Ponooc  moet bijdragen aan de ambitie van Tranzer om Europees marktleider te worden op het gebied van MaaS. Recentelijk introduceerde Pon zijn eigen MaaS-app Huub.

Opschalen

Tranzer wordt gebruikt door particulieren en incidentele reizigers om overal vlot hun weg te kunnen vinden, maar ook door grote partijen die met de inzet van Tranzer een flexibele manier van reizen mogelijk maken voor hun gebruikers, zoals KLM, We Chat, We  Go Euro en Travelcard, stelt het bedrijf.

“Dit jaar is Tranzer geselecteerd voor het Mastercard Startpath programma, dat ons zeker gaat helpen om wereldwijd plannen en betalen in het OV uit te rollen”, vertelt Paul Rooijmans, mede-oprichter van Tranzer. Pon wil dat de dealers de overstap maken van retailers naar mobiliteitsaanbieders, blijkt uit de Dealerholding Top 60 van Automotive. 

Dankzij de investering van Ponooc kan het platform sneller opschalen zodat er meer landen en steden kunnen aansluiten. “We zijn heel blij met het vertrouwen dat Ponooc in ons stelt. Wij verwachten veel synergie met Pon te kunnen realiseren”, stelt Rooijmans.