‘Koersval Lyft trekt introductiekoers Uber omlaag’ (update)

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het aandeel van Lyft daalde sinds de beursgang al 23 procent (foto: Shutterstock)

Het aandeel van de Amerikaanse taxidienst Lyft daalde gisteren met 7 procent in waarde, na presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar. Lyft presenteerde daarbij een omzetgroei van 95 procent ten opzichte van Q1 in 2018. Het bedrijf verwacht voor 2019 een omzet van ruim 3,3 miljard dollar, tegenover 2,2 miljard dollar vorig jaar. In Q1 daalde ook het verlies van Lyft, exclusief eenmalige posten, van 228 miljoen dollar naar 211 miljoen dollar.

Investeerders waren teleurgesteld over de verwachtingen die het bedrijf presenteerde bij de kwartaalcijfers, meldt financieel persbureau Bloomberg. Dit ondanks de toezegging van cfo Brian Roberts van Lyft, die stelde dat na 2019 de verliezen zullen afnemen. “We zullen langzaam toewerken naar winstgevendheid”, verklaarde hij. Dit jaar blijven de verliezen aanzienlijk, wegens de hoge investeringen in autonoom rijden.

Lyft ging in maart naar de beurs van New York en het aandeel ligt inmiddels een kwart lager. De sterk dalende beurskoers van Lyft heeft direct invloed op de beursgang van het veel grotere Uber. Dat bedrijf gaat morgen naar de beurs. Als openingskoers is 44 tot 50 euro per aandeel vastgesteld, meldt het FD, dat verwacht dat de introductiekoers in de onderste regionen van de bandbreedte wordt geprikt.

Eind vorig jaar stelden de zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley nog dat Uber 120 miljard dollar waard is. Later werd dit bijgesteld naar 90 tot 100 miljard. Volgens het FD gaat de waarde uitkomen tussen 80 en 86 miljard dollar. Die laatste waardering past bij een koers van 47 dollar per aandeel.

Update 9 mei:

Uber heeft de introductiekoers gekozen op 45 dollar per aandeel, waarmee het bedrijf 82 miljard dollar waard is. 

‘Koersval Lyft trekt introductiekoers Uber omlaag’ (update) | Fleet&Mobility

‘Koersval Lyft trekt introductiekoers Uber omlaag’ (update)

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het aandeel van Lyft daalde sinds de beursgang al 23 procent (foto: Shutterstock)

Het aandeel van de Amerikaanse taxidienst Lyft daalde gisteren met 7 procent in waarde, na presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar. Lyft presenteerde daarbij een omzetgroei van 95 procent ten opzichte van Q1 in 2018. Het bedrijf verwacht voor 2019 een omzet van ruim 3,3 miljard dollar, tegenover 2,2 miljard dollar vorig jaar. In Q1 daalde ook het verlies van Lyft, exclusief eenmalige posten, van 228 miljoen dollar naar 211 miljoen dollar.

Investeerders waren teleurgesteld over de verwachtingen die het bedrijf presenteerde bij de kwartaalcijfers, meldt financieel persbureau Bloomberg. Dit ondanks de toezegging van cfo Brian Roberts van Lyft, die stelde dat na 2019 de verliezen zullen afnemen. “We zullen langzaam toewerken naar winstgevendheid”, verklaarde hij. Dit jaar blijven de verliezen aanzienlijk, wegens de hoge investeringen in autonoom rijden.

Lyft ging in maart naar de beurs van New York en het aandeel ligt inmiddels een kwart lager. De sterk dalende beurskoers van Lyft heeft direct invloed op de beursgang van het veel grotere Uber. Dat bedrijf gaat morgen naar de beurs. Als openingskoers is 44 tot 50 euro per aandeel vastgesteld, meldt het FD, dat verwacht dat de introductiekoers in de onderste regionen van de bandbreedte wordt geprikt.

Eind vorig jaar stelden de zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley nog dat Uber 120 miljard dollar waard is. Later werd dit bijgesteld naar 90 tot 100 miljard. Volgens het FD gaat de waarde uitkomen tussen 80 en 86 miljard dollar. Die laatste waardering past bij een koers van 47 dollar per aandeel.

Update 9 mei:

Uber heeft de introductiekoers gekozen op 45 dollar per aandeel, waarmee het bedrijf 82 miljard dollar waard is.