ACM onderzoekt fusiebedrijf Pon en NS

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ACM onderzoekt of Hely niet een te grote partij is. (Foto: Hely)

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat de samenwerking onderzoeken tussen NS en auto-importeur en fietsenfabrikant Pon. De ACM heeft Europese Commissie om toestemming gevraagd voor het onderzoek en daarvoor is nu toestemming gekregen.

De NS en Pon besloten eind vorig jaar de twee dochterbedrijven die zich richten op deelmobiliteit, samen te voegen en voort te zetten onder de naam Hely. Het fusiebedrijf is een samenvoeging van Pon’s dochterbedrijf Next Urban Mobility en Hely van de NS. Toezichthouder ACM wil onderzoeken of de samenwerking tussen beide partijen niet leidt tot een afname van de concurrentie en wil voorkomen dat hiermee een te grote speler ontstaat in de markt voor deelmobiliteit.

NS en Pon zeggen te verwachten dat de ACM de samenwerking zal goedkeuren. “Wat ons betreft kan het oordeel niet snel genoeg komen, maar we wachten rustig af”, aldus Ingrid Straffhorst, manager Next Urban Mobility, tegen RTLZ. 

ACM onderzoekt fusiebedrijf Pon en NS | Fleet&Mobility

ACM onderzoekt fusiebedrijf Pon en NS

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ACM onderzoekt of Hely niet een te grote partij is. (Foto: Hely)

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat de samenwerking onderzoeken tussen NS en auto-importeur en fietsenfabrikant Pon. De ACM heeft Europese Commissie om toestemming gevraagd voor het onderzoek en daarvoor is nu toestemming gekregen.

De NS en Pon besloten eind vorig jaar de twee dochterbedrijven die zich richten op deelmobiliteit, samen te voegen en voort te zetten onder de naam Hely. Het fusiebedrijf is een samenvoeging van Pon’s dochterbedrijf Next Urban Mobility en Hely van de NS. Toezichthouder ACM wil onderzoeken of de samenwerking tussen beide partijen niet leidt tot een afname van de concurrentie en wil voorkomen dat hiermee een te grote speler ontstaat in de markt voor deelmobiliteit.

NS en Pon zeggen te verwachten dat de ACM de samenwerking zal goedkeuren. “Wat ons betreft kan het oordeel niet snel genoeg komen, maar we wachten rustig af”, aldus Ingrid Straffhorst, manager Next Urban Mobility, tegen RTLZ.