Consumentenwaakhond onderzoekt MaaS-markt

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Volgens de consumentenautoriteit ACM is de markt voor MaaS-diensten sterk in opkomst; de vraag is daarom hoe eenvoudig het is voor nieuwkomers om deze markt te betreden. De ACM verwacht dat MaaS het gebruik van het OV en bijvoorbeeld deelfietsen bevordert en de afhankelijkheid van de auto zal verminderen.

De verkennende studie zal enkele maanden in beslag nemen. Het is nog niet bekend wanneer de studie klaar is. Om een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingen in de MaaS-markt gaat de ACM de komende periode in gesprek met verschillende partijen: van aanbieders tot kennisinstituten en overheden.

De ACM gaf afgelopen maand nog toestemming aan Pon en NS om samen een MaaS-bedrijf te starten: Hely, een samenvoeging van Pon’s dochterbedrijf Next Urban Mobility en Hely van de NS. 

Consumentenwaakhond onderzoekt MaaS-markt | Fleet&Mobility

Consumentenwaakhond onderzoekt MaaS-markt

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Volgens de consumentenautoriteit ACM is de markt voor MaaS-diensten sterk in opkomst; de vraag is daarom hoe eenvoudig het is voor nieuwkomers om deze markt te betreden. De ACM verwacht dat MaaS het gebruik van het OV en bijvoorbeeld deelfietsen bevordert en de afhankelijkheid van de auto zal verminderen.

De verkennende studie zal enkele maanden in beslag nemen. Het is nog niet bekend wanneer de studie klaar is. Om een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingen in de MaaS-markt gaat de ACM de komende periode in gesprek met verschillende partijen: van aanbieders tot kennisinstituten en overheden.

De ACM gaf afgelopen maand nog toestemming aan Pon en NS om samen een MaaS-bedrijf te starten: Hely, een samenvoeging van Pon’s dochterbedrijf Next Urban Mobility en Hely van de NS.