Uitslaande brand in loods Felyx deelscooters

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De loods met deelscooters brandde volledig uit, volgens de brandweer. (Foto: ANP)

De loods en de daarin geplaatste scooters ging volledig verloren. Eén persoon ademde te veel rook in en moest naar het ziekenhuis. Ongeveer vijftig omwonenden moesten door de enorme rookontwikkeling ’s nachts hun huis verlaten.

Servicen en opladen

Daan Wijnants vertelt dat de werkplaats van Felyx gebruikt werd voor het servicen van de deelscooters en het opladen van accu’s. Over de oorzaak van de brand is echter nog niets te zeggen. Ook weet hij niet hoeveel scoorters er binnen stonden. “Het onderzoek loopt en we verlenen alle medewerking aan de brandweer.” In de regio Rotterdam rijden zo’n duizend deelcooters van Felyx. Er zijn meerdere werkplaatsen. “We gaan nu kijken welke impact deze brand heeft op onze bedrijfsvoering”, meldt Wijnants.

Felyx Sharing biedt deelscooters en ziet die als hét alternatief voor grootstedelijk autogebruik, vertelde mede-oprichter Maarten Poot tijdens het Automotive Leasing Event op 12 november. “De vraag naar nieuwe manieren om mobiliteit in te vullen, neemt toe”, vertelde hij toen. “Het reisgedrag van werknemers wordt heel anders dan gebruikelijk was. Bijvoorbeeld met een deelscooter naar een afspraak en aan het eind van de dag carpoolen in een elektrische auto met een collega. De deelscooter is het snelste vervoersmiddel in de stad.”