Hyundai introduceert deelautoconcept Mocean

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Hyundai komt met een deelconcept in Nederland. (Foto: Hyundai)

Voor het autodeelproject in het wooncomplex stelt Hyundai twee exemplaren beschikbaar van de elektrische Ioniq 5. Het autodeelconcept maakt deel uit van een samenwerkingsverband met mobiliteitsaanbieder We drive solar.

De auto’s zijn in eerste instantie alleen bedoeld voor de bewoners van de 125 appartementen, die via een abonnement gebruik kunnen maken van de deelauto’s. In de volgende fase van het project in Utrecht zal de Ioniq 5 worden ingezet als een bidirectionele productieauto, waarbij de elektrische deelauto kan worden gebruikt voor de opslag van duurzame energie. Naar eigen zeggen is de Ioniq 5 één van de weinig auto’s die beschikt over de vehicle-to-grid technologie. Hyundai en We drive solar kondigden vorig jaar al aan te gaan samenwerken in bidirectionele laadprojecten in Utrecht.

“Dit autodeelproject is het perfecte voorbeeld van hoe Hyundai zijn mobiliteitsdiensten verbindt aan geëlektrificeerde modellen om zo de samenleving te helpen zich duurzaam te ontwikkelen”, aldus Tjalling Hollander, managing director Hyundai Motor Nederland. De Ioniq 5 werd bijvoorbeeld ook ingezet voor de stroomvoorziening van bouwketen van Dura Vermeer. 

Hyundai introduceert deelautoconcept Mocean | Fleet&Mobility

Hyundai introduceert deelautoconcept Mocean

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Hyundai komt met een deelconcept in Nederland. (Foto: Hyundai)

Voor het autodeelproject in het wooncomplex stelt Hyundai twee exemplaren beschikbaar van de elektrische Ioniq 5. Het autodeelconcept maakt deel uit van een samenwerkingsverband met mobiliteitsaanbieder We drive solar.

De auto’s zijn in eerste instantie alleen bedoeld voor de bewoners van de 125 appartementen, die via een abonnement gebruik kunnen maken van de deelauto’s. In de volgende fase van het project in Utrecht zal de Ioniq 5 worden ingezet als een bidirectionele productieauto, waarbij de elektrische deelauto kan worden gebruikt voor de opslag van duurzame energie. Naar eigen zeggen is de Ioniq 5 één van de weinig auto’s die beschikt over de vehicle-to-grid technologie. Hyundai en We drive solar kondigden vorig jaar al aan te gaan samenwerken in bidirectionele laadprojecten in Utrecht.

“Dit autodeelproject is het perfecte voorbeeld van hoe Hyundai zijn mobiliteitsdiensten verbindt aan geëlektrificeerde modellen om zo de samenleving te helpen zich duurzaam te ontwikkelen”, aldus Tjalling Hollander, managing director Hyundai Motor Nederland. De Ioniq 5 werd bijvoorbeeld ook ingezet voor de stroomvoorziening van bouwketen van Dura Vermeer.