Groenlinks wil app-verbod voor chauffeurs ministerie

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De chauffeurs van het ministerie moeten het goede voorbeeld gaan geven. (Foto: Shutterstock)

Momenteel wordt ingezet op gedragsverandering en handhaven, maar dat is volgens Van Tongeren niet genoeg. “Appen is echt de autogordel van de 21e eeuw: met eenvoudige techniek kunnen we elk jaar tientallen levens redden. Waarom werken met weinig succesvolle voorlichtingscampagnes terwijl het ook slimmer kan?”

De kans op een ongeluk is volgens verkeersonderzoeksbureau Swov zes keer zo groot als de bestuurder tegelijkertijd aan het appen is. Dat is voor Van Tongeren aanleiding om te pleiten voor het geven van een goed voorbeeld. Het aantal verkeersdoden stijgt weer – na jaren van daling – en dat is onder andere te wijten aan het gebruik van de smartphone in het verkeer.

Groenlinks wil app-verbod voor chauffeurs ministerie | Fleet&Mobility

Groenlinks wil app-verbod voor chauffeurs ministerie

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De chauffeurs van het ministerie moeten het goede voorbeeld gaan geven. (Foto: Shutterstock)

Momenteel wordt ingezet op gedragsverandering en handhaven, maar dat is volgens Van Tongeren niet genoeg. “Appen is echt de autogordel van de 21e eeuw: met eenvoudige techniek kunnen we elk jaar tientallen levens redden. Waarom werken met weinig succesvolle voorlichtingscampagnes terwijl het ook slimmer kan?”

De kans op een ongeluk is volgens verkeersonderzoeksbureau Swov zes keer zo groot als de bestuurder tegelijkertijd aan het appen is. Dat is voor Van Tongeren aanleiding om te pleiten voor het geven van een goed voorbeeld. Het aantal verkeersdoden stijgt weer – na jaren van daling – en dat is onder andere te wijten aan het gebruik van de smartphone in het verkeer.