ALD: Ruim kwart van werkenden wil vaker op de fiets door corona

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
E-bike wordt vaak genoemd om afstand woon-werken af te leggen. (Foto: ALD Automotive)

Ruim een kwart van de werkende mensen denkt door de coronacrisis vaker op de fiets naar het werk te gaan. Ook leaserijders verwachten vaker de fiets te pakken (19%). Dat blijkt uit onderzoek dat leasemaatschappij ALD Automotive deed onder bijna 1.500 werkenden over woon-werkverkeer.

Vitaliteit (81%) is één van de belangrijkste redenen om op de fiets naar het werk te gaan. 56 Procent kiest voor de fiets als goedkoper alternatief voor de auto of het OV, terwijl 43 procent de fiets als duurzaam alternatief beschouwt. “Mensen zijn momenteel meer ontvankelijk voor nieuwe manieren van reizen. Deze trend was al gaande en wordt vermoedelijk getriggerd door Covid-19, in elke geval heeft het deze trend versneld”, aldus Lonneke van der Horst, marketing en innovation director ALD Automotive.

Volgens ALD is er ook onder leaserijders een toenemende fietsbehoefte: 14 procent noemt corona als leidend argument en 63 procent is geïnteresseerd in de combinatie auto en fiets. 43 Procent van de ondervraagden wil de woon-werkafstand met een e-bike afleggen, terwijl 39 procent kiest voor een reguliere stadsfiets. Een klein deel (9%) kiest voor een speed pedelec of sportfiets (ook 9%). Ook onder jongeren tot 30 jaar is de e-bike populair. Onlangs nog meldde ALD in de retailmarkt in te stappen en ex-leaseauto’s direct aan consumenten aan te bieden. 

ALD: Ruim kwart van werkenden wil vaker op de fiets door corona | Fleet&Mobility

ALD: Ruim kwart van werkenden wil vaker op de fiets door corona

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
E-bike wordt vaak genoemd om afstand woon-werken af te leggen. (Foto: ALD Automotive)

Ruim een kwart van de werkende mensen denkt door de coronacrisis vaker op de fiets naar het werk te gaan. Ook leaserijders verwachten vaker de fiets te pakken (19%). Dat blijkt uit onderzoek dat leasemaatschappij ALD Automotive deed onder bijna 1.500 werkenden over woon-werkverkeer.

Vitaliteit (81%) is één van de belangrijkste redenen om op de fiets naar het werk te gaan. 56 Procent kiest voor de fiets als goedkoper alternatief voor de auto of het OV, terwijl 43 procent de fiets als duurzaam alternatief beschouwt. “Mensen zijn momenteel meer ontvankelijk voor nieuwe manieren van reizen. Deze trend was al gaande en wordt vermoedelijk getriggerd door Covid-19, in elke geval heeft het deze trend versneld”, aldus Lonneke van der Horst, marketing en innovation director ALD Automotive.

Volgens ALD is er ook onder leaserijders een toenemende fietsbehoefte: 14 procent noemt corona als leidend argument en 63 procent is geïnteresseerd in de combinatie auto en fiets. 43 Procent van de ondervraagden wil de woon-werkafstand met een e-bike afleggen, terwijl 39 procent kiest voor een reguliere stadsfiets. Een klein deel (9%) kiest voor een speed pedelec of sportfiets (ook 9%). Ook onder jongeren tot 30 jaar is de e-bike populair. Onlangs nog meldde ALD in de retailmarkt in te stappen en ex-leaseauto’s direct aan consumenten aan te bieden.