Aantal schadecalculaties fors onderuit in januari en februari

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De schadesector is fors getroffen door de lockdown. (Foto: Shutterstock)

En de vooruitzichten stemmen voorlopig nog somber. De effecten van de tweede lockdown lijken de schadewereld harder te treffen dan de eerste. De keldering van 27 procent van het aantal schadecalculaties in januari is het dieptepunt van de coronapandemie, meldt Solera aan Automotive op basis van de Audatex cijfers.

“De effecten van de tweede lockdown lijken veel heftiger dan de eerste”, aldus Thomas Hermans, managing director automotive bij Solera. “Wat ook opvalt is dat het aantal calculaties in maar liefst 6 van de 12 maanden met meer dan 20 procent is gedaald.” Over de afgelopen twaalf maanden, vanaf maart 2020 tot en met februari 2021, is het aantal calculaties met 19 procent gedaald, ten opzichte van het 5-jaars gemiddelde pre-corona.Lees hier meer over het verloop van het aantal schadecalculaties over de afgelopen 12 corona-maanden.

Aantal schadecalculaties fors onderuit in januari en februari | Fleet&Mobility

Aantal schadecalculaties fors onderuit in januari en februari

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De schadesector is fors getroffen door de lockdown. (Foto: Shutterstock)

En de vooruitzichten stemmen voorlopig nog somber. De effecten van de tweede lockdown lijken de schadewereld harder te treffen dan de eerste. De keldering van 27 procent van het aantal schadecalculaties in januari is het dieptepunt van de coronapandemie, meldt Solera aan Automotive op basis van de Audatex cijfers.

“De effecten van de tweede lockdown lijken veel heftiger dan de eerste”, aldus Thomas Hermans, managing director automotive bij Solera. “Wat ook opvalt is dat het aantal calculaties in maar liefst 6 van de 12 maanden met meer dan 20 procent is gedaald.” Over de afgelopen twaalf maanden, vanaf maart 2020 tot en met februari 2021, is het aantal calculaties met 19 procent gedaald, ten opzichte van het 5-jaars gemiddelde pre-corona.Lees hier meer over het verloop van het aantal schadecalculaties over de afgelopen 12 corona-maanden.