René Leander vertrekt als ceo bij Bovemij

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
René Leander. (Foto: Bovemij)

Leander was 25 jaar werkzaam bij de brancheverzekeraar, waar hij 13 jaar ceo van was. “Het zal niet eenvoudig zijn om de deur dicht te trekken”, zegt Leander. “Maar ik denk dat het voor zowel Bovemij als voor mij goed zal zijn. Het bedrijf is gezond en heeft grote stappen gezet om de ambitieuze uitdagingen waar de mobiliteitsbranche voor staat het hoofd te kunnen bieden.”

Arjen Dorland, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bovemij, dankt Leander voor zijn inzet. “Hij heeft in lastige tijden op een doortastende wijze leiding gegeven aan Bovemij. Mede hierdoor is Bovemij uitgegroeid tot een gezond bedrijf dat goed in de markt staat.”

Winst

Bovemij meldde eerder deze maand het eerste halfjaar van 2021 afgesloten met een nettowinst van 31,7 miljoen euro. Dat is 54 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2020 (20,5 mln). De positieve cijfers zijn voor het grootste deel het gevolg van een lagere schadelast door de coronacrisis en een beter beleggingsresultaat over het eerste halfjaar van 2021, verklaart Bovemij in de toelichting op de cijfers.

Bovemij meldt zijn financieringsactiviteiten te hebben verkleind. “Er is sterk ingezet op verbetering van het risicoprofiel van de financieringsportefeuille. Er zijn minder nieuwe financieringen ingezet en er is afscheid genomen van klanten die niet binnen het gewenste risiconiveau passen.” De financieringsportefeuille kromp in het eerste halfjaar van 2021 met 9 procent naar 316 miljoen euro.

René Leander vertrekt als ceo bij Bovemij | Fleet&Mobility

René Leander vertrekt als ceo bij Bovemij

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
René Leander. (Foto: Bovemij)

Leander was 25 jaar werkzaam bij de brancheverzekeraar, waar hij 13 jaar ceo van was. “Het zal niet eenvoudig zijn om de deur dicht te trekken”, zegt Leander. “Maar ik denk dat het voor zowel Bovemij als voor mij goed zal zijn. Het bedrijf is gezond en heeft grote stappen gezet om de ambitieuze uitdagingen waar de mobiliteitsbranche voor staat het hoofd te kunnen bieden.”

Arjen Dorland, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bovemij, dankt Leander voor zijn inzet. “Hij heeft in lastige tijden op een doortastende wijze leiding gegeven aan Bovemij. Mede hierdoor is Bovemij uitgegroeid tot een gezond bedrijf dat goed in de markt staat.”

Winst

Bovemij meldde eerder deze maand het eerste halfjaar van 2021 afgesloten met een nettowinst van 31,7 miljoen euro. Dat is 54 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2020 (20,5 mln). De positieve cijfers zijn voor het grootste deel het gevolg van een lagere schadelast door de coronacrisis en een beter beleggingsresultaat over het eerste halfjaar van 2021, verklaart Bovemij in de toelichting op de cijfers.

Bovemij meldt zijn financieringsactiviteiten te hebben verkleind. “Er is sterk ingezet op verbetering van het risicoprofiel van de financieringsportefeuille. Er zijn minder nieuwe financieringen ingezet en er is afscheid genomen van klanten die niet binnen het gewenste risiconiveau passen.” De financieringsportefeuille kromp in het eerste halfjaar van 2021 met 9 procent naar 316 miljoen euro.