Personeel en mobiliteit

Louwman en Aon leveren e-bike voor zorgmedewerkers

Marc van Nuland (links), countrymanager Aon Nederland, en John Heller (rechts), ceo Louwman Group, bekrachtigen de samenwerking. (Foto: Louwman Group)

Louwman Group en verzekeraar Aon gaan e-bikes leveren aan zorgmedewerkers. De zogenoemde Zorgfiets voldoet volgens de bedrijven aan de wensen van zorgmedewerkers. Dat maakt de Louwman Group bekend.

De eerste Zorgfiets wordt gebruikt door thuiszorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis. Met de inzet van de e-bike kunnen zorginstellingen besparen op de reiskosten van hun werknemers en het vervoermiddel zou preventief werken op ziekteverzuim.

Samenwerking

De elektrische fiets is de start van een samenwerking tussen beide bedrijven waarbij het de bedoeling is om meer mobiliteitsproducten en diensten voor de zorg te ontwikkelen. Dit gebeurt met dataverzameling en datagedreven coaching van medewerkers. Volgens Ted van Dam, communicatiedirecteur van Louwman Group, hebben de bedrijven de ambitie om volgend jaar 10 duizend e-bikes te leveren aan zorgmedewerkers. Hij kan minder concreet zijn over de producten die ontwikkeld worden. “Daar zijn we nu gezamenlijk mee bezig. Dat zijn onder andere nieuwe vervoersproducten waarvoor nieuwe verzekerings- en garantieoplossingen en administratieve diensten nodig zijn”, aldus Van Dam.

De e-bike is volgens Marc van Nuland, countrymanager van Aon Nederland, een voorbeeld van duurzame inzetbaarheid van mobiliteit. “Met behulp van de Loumwan Group bouwen wij aan toekomstbestendige mobiliteit die bijdraagt aan de vitaliteit van medewerkers.”

De Louwman Group schreef zwarte cijfers over 2020. Dat kwam mede dankzij een omzetverdubbeling van Fietsvoordeelshop, waarin het familiebedrijf eind 2019 een belang nam.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Louwman en Aon leveren e-bike voor zorgmedewerkers | Fleet&Mobility
Personeel en mobiliteit

Louwman en Aon leveren e-bike voor zorgmedewerkers

Marc van Nuland (links), countrymanager Aon Nederland, en John Heller (rechts), ceo Louwman Group, bekrachtigen de samenwerking. (Foto: Louwman Group)

Louwman Group en verzekeraar Aon gaan e-bikes leveren aan zorgmedewerkers. De zogenoemde Zorgfiets voldoet volgens de bedrijven aan de wensen van zorgmedewerkers. Dat maakt de Louwman Group bekend.

De eerste Zorgfiets wordt gebruikt door thuiszorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis. Met de inzet van de e-bike kunnen zorginstellingen besparen op de reiskosten van hun werknemers en het vervoermiddel zou preventief werken op ziekteverzuim.

Samenwerking

De elektrische fiets is de start van een samenwerking tussen beide bedrijven waarbij het de bedoeling is om meer mobiliteitsproducten en diensten voor de zorg te ontwikkelen. Dit gebeurt met dataverzameling en datagedreven coaching van medewerkers. Volgens Ted van Dam, communicatiedirecteur van Louwman Group, hebben de bedrijven de ambitie om volgend jaar 10 duizend e-bikes te leveren aan zorgmedewerkers. Hij kan minder concreet zijn over de producten die ontwikkeld worden. “Daar zijn we nu gezamenlijk mee bezig. Dat zijn onder andere nieuwe vervoersproducten waarvoor nieuwe verzekerings- en garantieoplossingen en administratieve diensten nodig zijn”, aldus Van Dam.

De e-bike is volgens Marc van Nuland, countrymanager van Aon Nederland, een voorbeeld van duurzame inzetbaarheid van mobiliteit. “Met behulp van de Loumwan Group bouwen wij aan toekomstbestendige mobiliteit die bijdraagt aan de vitaliteit van medewerkers.”

De Louwman Group schreef zwarte cijfers over 2020. Dat kwam mede dankzij een omzetverdubbeling van Fietsvoordeelshop, waarin het familiebedrijf eind 2019 een belang nam.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos