ALD Automotive plant tweeduizend bomen in België

Redactie Redactie
• Laatste update:
Het bedrijf heeft zo’n tweeduizend bomen geplant voor een bedrijfsbos van 1,1 hectare. (Foto: ALD Automotive)

ALD Automotive België heeft in het Woluwedal in Zaventem bij Brussel zo’n tweeduizend bomen geplant voor een bedrijfsbos van 1,1 hectare. ALD Automotive doet dit in samenwerking met Forest Fwd, dat de aanplanting in goede banen leidt.  

De Belgische medewerkers van ALD Automotive staken onlangs massaal de spades in de grond. Samen met klanten, familie en vrienden legden ze hun bedrijfsbos aan. Om de gronden zo goed mogelijk voor te bereiden, zaaide ALD Automotive de voorbije lente een bloemenweide in op het perceel.  

Het bedrijfsbos dat ALD Automotive aanplant, is in totaal 1,1 hectare groot. Dat is vergelijkbaar met de oppervlakte van bijna twee voetbalvelden. Daarnaast optimaliseert ALD een deel van de natuur die al aanwezig is. Het bedrijf zal zo gedurende vijf jaar bijdragen tot het beheer en verdere ecologische optimalisatie van ruim 2,2 ha. Het bos sluit aan bij de plannen om 1 miljoen extra bomen te planten in de provincie Vlaams-Brabant.

De aanplanting van het bedrijfsbos past voor ALD Automotive in een groter CSR-verhaal, waarvoor hun werknemers in totaal 25 duizend euro inzamelden. Ceo Klaudija Časar Torkar: “De ambitie van ALD Automotive om een verantwoorde werkgever en partner te zijn, is groot. We willen daarbij het goede voorbeeld geven en vooruitkijken naar een duurzame toekomst. De aanplanting van dit bos is een project voor de lange termijn. We kijken dan ook vooruit naar een toekomst waar we blijven werken aan de meest innovatieve en duurzame oplossingen voor onze werknemers, partners en klanten.” 

ALD Automotive plant tweeduizend bomen in België | Fleet&Mobility

ALD Automotive plant tweeduizend bomen in België

Redactie Redactie
• Laatste update:
Het bedrijf heeft zo’n tweeduizend bomen geplant voor een bedrijfsbos van 1,1 hectare. (Foto: ALD Automotive)

ALD Automotive België heeft in het Woluwedal in Zaventem bij Brussel zo’n tweeduizend bomen geplant voor een bedrijfsbos van 1,1 hectare. ALD Automotive doet dit in samenwerking met Forest Fwd, dat de aanplanting in goede banen leidt.  

De Belgische medewerkers van ALD Automotive staken onlangs massaal de spades in de grond. Samen met klanten, familie en vrienden legden ze hun bedrijfsbos aan. Om de gronden zo goed mogelijk voor te bereiden, zaaide ALD Automotive de voorbije lente een bloemenweide in op het perceel.  

Het bedrijfsbos dat ALD Automotive aanplant, is in totaal 1,1 hectare groot. Dat is vergelijkbaar met de oppervlakte van bijna twee voetbalvelden. Daarnaast optimaliseert ALD een deel van de natuur die al aanwezig is. Het bedrijf zal zo gedurende vijf jaar bijdragen tot het beheer en verdere ecologische optimalisatie van ruim 2,2 ha. Het bos sluit aan bij de plannen om 1 miljoen extra bomen te planten in de provincie Vlaams-Brabant.

De aanplanting van het bedrijfsbos past voor ALD Automotive in een groter CSR-verhaal, waarvoor hun werknemers in totaal 25 duizend euro inzamelden. Ceo Klaudija Časar Torkar: “De ambitie van ALD Automotive om een verantwoorde werkgever en partner te zijn, is groot. We willen daarbij het goede voorbeeld geven en vooruitkijken naar een duurzame toekomst. De aanplanting van dit bos is een project voor de lange termijn. We kijken dan ook vooruit naar een toekomst waar we blijven werken aan de meest innovatieve en duurzame oplossingen voor onze werknemers, partners en klanten.”