Nieuw platform: Mobiliteitstransitie versnellen met EV-roadshows en e-kartingprogramma

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Initiatiefnemer Peter-Paul Laumans. (Foto: redesign.mobility)

Op het auto- en motorsportevenement JACK’s Racing Day wordt het nieuwe platform redesign.mobility gelanceerd. Het platform, dat steun krijgt van de Rijksoverheid, bedrijfsleven en onderwijs, probeert de ’transitie naar emissievrijvervoer’ te versnellen.
De eerste concrete initiatieven zijn de EV Roadshow en het GreenKarting scholenprogramma, waarmee redesign.mobility de transitie naar emissievrij vervoer probeert te versnellen. “We gaan de straat op en de klaslokalen in”, aldus initiatiefnemer Peter-Paul Laumans. “Met de EV Roadshow gaan we het publiek zeer laagdrempelig en concreet informeren over en kennis laten maken met emissievrij vervoer, terwijl het GreenKarting scholenprogramma gericht is op het enthousiasmeren van vmbo-scholieren voor een technische opleiding.”
Redesign.mobility is onderdeel van de redesign.life Foundation, een stichting die zich inzet voor een “duurzame manieren van mobiliteit, werken en leven”. De stichting is voortgekomen uit een gezamenlijk bid voor een Formule E-race in Eindhoven, gesteund door betrokken (technologie)bedrijven, onze regering en belangenorganisaties.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelde recentelijk een subsidie beschikbaar om redesign.mobility te ondersteunen. Demissionair staatssecretaris Vivian Heijnen:“Door meer mensen van jong tot oud kennis te laten maken met duurzame mobiliteit en de bijbehorende techniek, draagt redesign.mobility bij aan een betere toekomst en dat verdient onze steun.”
De EV Roadshow strijkt de komende jaren beurtelings neer op drukbezochte locaties door het hele land, zoals grote publieksevenementen en stadspleinen. ‘Charging, driving & sharing’ staan hier centraal.

Scholen

Het GreenKarting scholenprogramma – mede ontwikkeld door docenten – richt zich specifiek op het vmbo en daagt scholieren uit om samen een elektrische kart te bouwen, waar ook écht mee geracet wordt tijdens de afsluitende finale. Er is volop aandacht voor batterijtechnologie, elektrische aandrijving, programmeren, communicatie en design. “De energietransitie zorgt voor een grote vraag naar technici. De keuze voor een technische richting betekent allang niet meer vieze handen. Het werk is juist heel divers en, niet onbelangrijk, goed betaald”, aldus Laumans. Het GreenKarting scholenprogramma gaat in samenwerking met Techportal.
JACK’s Racing Day vindt plaats van 11 tot en met 13 augustus 2023 op TT Circuit Assen.

Nieuw platform: Mobiliteitstransitie versnellen met EV-roadshows en e-kartingprogramma | Fleet&Mobility

Nieuw platform: Mobiliteitstransitie versnellen met EV-roadshows en e-kartingprogramma

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Initiatiefnemer Peter-Paul Laumans. (Foto: redesign.mobility)

Op het auto- en motorsportevenement JACK’s Racing Day wordt het nieuwe platform redesign.mobility gelanceerd. Het platform, dat steun krijgt van de Rijksoverheid, bedrijfsleven en onderwijs, probeert de ’transitie naar emissievrijvervoer’ te versnellen.
De eerste concrete initiatieven zijn de EV Roadshow en het GreenKarting scholenprogramma, waarmee redesign.mobility de transitie naar emissievrij vervoer probeert te versnellen. “We gaan de straat op en de klaslokalen in”, aldus initiatiefnemer Peter-Paul Laumans. “Met de EV Roadshow gaan we het publiek zeer laagdrempelig en concreet informeren over en kennis laten maken met emissievrij vervoer, terwijl het GreenKarting scholenprogramma gericht is op het enthousiasmeren van vmbo-scholieren voor een technische opleiding.”
Redesign.mobility is onderdeel van de redesign.life Foundation, een stichting die zich inzet voor een “duurzame manieren van mobiliteit, werken en leven”. De stichting is voortgekomen uit een gezamenlijk bid voor een Formule E-race in Eindhoven, gesteund door betrokken (technologie)bedrijven, onze regering en belangenorganisaties.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelde recentelijk een subsidie beschikbaar om redesign.mobility te ondersteunen. Demissionair staatssecretaris Vivian Heijnen:“Door meer mensen van jong tot oud kennis te laten maken met duurzame mobiliteit en de bijbehorende techniek, draagt redesign.mobility bij aan een betere toekomst en dat verdient onze steun.”
De EV Roadshow strijkt de komende jaren beurtelings neer op drukbezochte locaties door het hele land, zoals grote publieksevenementen en stadspleinen. ‘Charging, driving & sharing’ staan hier centraal.

Scholen

Het GreenKarting scholenprogramma – mede ontwikkeld door docenten – richt zich specifiek op het vmbo en daagt scholieren uit om samen een elektrische kart te bouwen, waar ook écht mee geracet wordt tijdens de afsluitende finale. Er is volop aandacht voor batterijtechnologie, elektrische aandrijving, programmeren, communicatie en design. “De energietransitie zorgt voor een grote vraag naar technici. De keuze voor een technische richting betekent allang niet meer vieze handen. Het werk is juist heel divers en, niet onbelangrijk, goed betaald”, aldus Laumans. Het GreenKarting scholenprogramma gaat in samenwerking met Techportal.
JACK’s Racing Day vindt plaats van 11 tot en met 13 augustus 2023 op TT Circuit Assen.