Amsterdam komt met sloopregeling voor oude diesels

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De gemeente stelt 4 miljoen beschikbaar. (Foto:Shutterstock)

De gemeente Amsterdam voert een sloopregeling in voor oude diesels van voor 2005. De subsidie varieert van 500 tot 2.000 euro. Dat maakt de gemeente vandaag bekend. In totaal is er 4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De subsidie is aan te vragen vanaf 1 januari 2020 en geldt voor bestel- en personenauto’s. Vanaf november volgend jaar mogen dieselpersonen- en bestelauto’s van voor 2005 niet meer binnen de ring A10 rijden. Er zijn uitzonderingen voor bepaalde aangepaste voertuigen voor gehandicapten, oldtimers van 40 jaar en ouder en kampeerwagens van inwoners van een milieuzonegebied. Amsterdam kijkt nog of er nog meer ontheffingen moeten komen.

Ongeveer 8.000 Amsterdammers hebben een dieselvoertuig van voor 2005. Bij een aanvraag voor 31 maart bedraagt de subsidie 750 euro, daarna 500 euro. Voor mensen met een lager inkomen zijn er aanvullende subsidies (tot 1.250 euro). 

Steden kunnen vanaf volgend jaar kiezen voor één van de twee milieuzones. Amsterdam kiest voor de strengste variant. De ring zelf blijft bereikbaar voor oude diesels. 

Amsterdam komt met sloopregeling voor oude diesels | Fleet&Mobility

Amsterdam komt met sloopregeling voor oude diesels

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De gemeente stelt 4 miljoen beschikbaar. (Foto:Shutterstock)

De gemeente Amsterdam voert een sloopregeling in voor oude diesels van voor 2005. De subsidie varieert van 500 tot 2.000 euro. Dat maakt de gemeente vandaag bekend. In totaal is er 4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De subsidie is aan te vragen vanaf 1 januari 2020 en geldt voor bestel- en personenauto’s. Vanaf november volgend jaar mogen dieselpersonen- en bestelauto’s van voor 2005 niet meer binnen de ring A10 rijden. Er zijn uitzonderingen voor bepaalde aangepaste voertuigen voor gehandicapten, oldtimers van 40 jaar en ouder en kampeerwagens van inwoners van een milieuzonegebied. Amsterdam kijkt nog of er nog meer ontheffingen moeten komen.

Ongeveer 8.000 Amsterdammers hebben een dieselvoertuig van voor 2005. Bij een aanvraag voor 31 maart bedraagt de subsidie 750 euro, daarna 500 euro. Voor mensen met een lager inkomen zijn er aanvullende subsidies (tot 1.250 euro). 

Steden kunnen vanaf volgend jaar kiezen voor één van de twee milieuzones. Amsterdam kiest voor de strengste variant. De ring zelf blijft bereikbaar voor oude diesels.