Aantal dronken automobilisten gehalveerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het aantal overtreders dat betrapt werd nam af, maar ook was er minder alcohol in het spel bij zware verkeersongevallen. Tussen 2011 en 2013 daalde het aandeel ernstig gewonden gerelateerd aan alcoholgebruik van 25 procent naar 19 procent.

Jonge mannen
Jonge mannen van 18 tot 24 jaar worden als grote risicogroep gezien omdat ze volgens Swov-onderzoek door hun onervarenheid extra gevaarlijk zijn wanneer ze met een slok op gaan rijden. En ze zouden heftiger reageren op alcohol dan oudere bestuurders. In vijf jaar tijd is het aantal overtreders in die groep gehalveerd van 5 procent in 2008 naar 2,5 procent in 2013.

Uit het Nationale Automobilisten Onderzoek bleek eerder dit jaar al dat `Rijden met alcohol en/of drugs op` op de derde plek staat in de Top 10 verkeersergernissen.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is blij met de resultaten. “Mensen beseffen steeds meer dat drinken en rijden niet samengaan.”

Lees de complete rapportage van het onderzoek hier.