Rotterdammers slopen auto’s voor milieuzone

Redactie Redactie
• Laatste update:

Rotterdam heeft sinds 2007 een milieuzone voor vrachtverkeer. Die wordt vanaf 2016 uitgebreid met dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1 juli 1992. 

Eerder deze maand was er onrust in Den Haag over de milieuzones. Er werd een motie van de VVD aangenomen waardoor er geen landelijk verkeersbord komt voor de zones. Gemeenten zijn echter nog wel vrij om milieuzones in te stellen. 

Sinds afgelopen oktober, toen de gemeente campagne ging voeren voor de milieuzone, zijn er tienduizend vervuilende auto’s uit het centrum van Rotterdam verdwenen. “We begonnen met vijftienduizend vervuilende auto’s in de zone, nu zijn dat er nog maar vijfduizend”, zegt wethouder Pex Langeberg van duurzaamheid tegen de Telegraaf