Arval verwacht forse groei deelauto’s

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

In een persbericht stelde Arval dat het gebruik van deelauto’s sinds de introductie van Arval Car Sharing in 2014 verdrievoudigd is. Volgens de leasemaatschappij is deelautogebruik “niet te stoppen”.

Marianne Coert, product manager Arval Car Sharing, kan uit concurrentieoverwegingen niets zeggen over de aantallen die hier met elkaar vergeleken worden. “In het eerste jaar waren de aantallen nog zo klein dat wij 300 procent groei realiseerden. Wij merken grote belangstelling onder onze bestaande klanten. Wij verwachten de komende jaren 35 tot 50 procent groei in dit product.”

Arval Car Sharing stelt deelauto’s gratis ter beschikking aan bedrijven; alleen het gebruik wordt afgerekend. Coert: “Een deelauto heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een poolsysteem: reserveren en afrekenen gebeurt niet meer handmatig, maar automatisch. Zo kunnen bedrijven hun medewerkers zonder leasecontract toch de beschikking geven over een zakelijke auto wanneer ze die nodig hebben.”

Arval verwacht forse groei deelauto’s | Fleet&Mobility

Arval verwacht forse groei deelauto’s

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

In een persbericht stelde Arval dat het gebruik van deelauto’s sinds de introductie van Arval Car Sharing in 2014 verdrievoudigd is. Volgens de leasemaatschappij is deelautogebruik “niet te stoppen”.

Marianne Coert, product manager Arval Car Sharing, kan uit concurrentieoverwegingen niets zeggen over de aantallen die hier met elkaar vergeleken worden. “In het eerste jaar waren de aantallen nog zo klein dat wij 300 procent groei realiseerden. Wij merken grote belangstelling onder onze bestaande klanten. Wij verwachten de komende jaren 35 tot 50 procent groei in dit product.”

Arval Car Sharing stelt deelauto’s gratis ter beschikking aan bedrijven; alleen het gebruik wordt afgerekend. Coert: “Een deelauto heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een poolsysteem: reserveren en afrekenen gebeurt niet meer handmatig, maar automatisch. Zo kunnen bedrijven hun medewerkers zonder leasecontract toch de beschikking geven over een zakelijke auto wanneer ze die nodig hebben.”