Markt voor autodelen stijgt 30 procent tot 2020

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat stelt adviesbureau Roland Berger Strategy Consultants op basis van hun studie ‘Shared mobility’.

De opmars van de gedeelde mobiliteit zet volgens partner René Seyger door. Roland Berger verwacht dat fietsdelen tot 2020 met 20 procent per jaar groeit. Het is volgens hen nu nog een niche met 110 duizend autodelende Nederlanders. “Één op de vijf Nederlanders staat open voor het delen van mobiliteit, zodat een snelle groei voor de hand ligt.”

Het bestuderen van klantgedrag is volgens Seyger cruciaal. “De marktleiders in gedeelde mobiliteit combineren big data met hun bedrijfsstrategie. Zo kunnen ze steeds tegemoetkomen aan de wensen van hun klanten.”
Tot nu toe waren het startups die actief waren in de autodeelmarkt, nu mengen zich volgens hem steeds meer gevestigde autofabrikanten, vliegtuig- en transportmaatschappijen in de strijd. “Ze komen met ict-oplossingen of leveren hardware als auto’s, fietsen en ‘slimme’ sloten.”

Car2go verwacht eind dit jaar wereldwijd al één miljoen gebruikers te hebben.

Markt voor autodelen stijgt 30 procent tot 2020 | Fleet&Mobility

Markt voor autodelen stijgt 30 procent tot 2020

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat stelt adviesbureau Roland Berger Strategy Consultants op basis van hun studie ‘Shared mobility’.

De opmars van de gedeelde mobiliteit zet volgens partner René Seyger door. Roland Berger verwacht dat fietsdelen tot 2020 met 20 procent per jaar groeit. Het is volgens hen nu nog een niche met 110 duizend autodelende Nederlanders. “Één op de vijf Nederlanders staat open voor het delen van mobiliteit, zodat een snelle groei voor de hand ligt.”

Het bestuderen van klantgedrag is volgens Seyger cruciaal. “De marktleiders in gedeelde mobiliteit combineren big data met hun bedrijfsstrategie. Zo kunnen ze steeds tegemoetkomen aan de wensen van hun klanten.”
Tot nu toe waren het startups die actief waren in de autodeelmarkt, nu mengen zich volgens hem steeds meer gevestigde autofabrikanten, vliegtuig- en transportmaatschappijen in de strijd. “Ze komen met ict-oplossingen of leveren hardware als auto’s, fietsen en ‘slimme’ sloten.”

Car2go verwacht eind dit jaar wereldwijd al één miljoen gebruikers te hebben.