Ford deelt auto’s tussen families en vrienden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Ford Motor Credit Company vandaag.

Het pilotprogramma richt zich vooralsnog alleen op consumenten in Austin, Texas, die een auto niet elke dag nodig hebben, maar wel graag over eigen vervoer beschikken. In de pilot wordt gewerkt met groepen van drie tot zes personen, die het zelf moeten organiseren.

Leasegroepen kunnen met een apparaat dat in de auto is aangesloten en een app een bepaalde rijtijd reserveren, de status van de auto controleren, onderhoud regelen, met groepsleden communiceren, hun account bekijken en betalingen verrichten.

Ford werkt daarvoor samen met drie dealers in Austin en de looptijd van de leasecontracten is maximaal twee jaar.

De pilot valt onder het plan Ford Smart Mobility, waarbinnen Ford meerdere smart mobility experimenten uitrolt.

Ford deelt auto’s tussen families en vrienden | Fleet&Mobility

Ford deelt auto’s tussen families en vrienden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Ford Motor Credit Company vandaag.

Het pilotprogramma richt zich vooralsnog alleen op consumenten in Austin, Texas, die een auto niet elke dag nodig hebben, maar wel graag over eigen vervoer beschikken. In de pilot wordt gewerkt met groepen van drie tot zes personen, die het zelf moeten organiseren.

Leasegroepen kunnen met een apparaat dat in de auto is aangesloten en een app een bepaalde rijtijd reserveren, de status van de auto controleren, onderhoud regelen, met groepsleden communiceren, hun account bekijken en betalingen verrichten.

Ford werkt daarvoor samen met drie dealers in Austin en de looptijd van de leasecontracten is maximaal twee jaar.

De pilot valt onder het plan Ford Smart Mobility, waarbinnen Ford meerdere smart mobility experimenten uitrolt.