Alphabet maakt Toplease private

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vloot van Alphabet bestaat uit 80 duizend voertuigen, waarvan Toplease 3 procent innam. “De vloot moet komend jaar gaan groeien naar minimaal vierduizend privéleaseauto’s, vijf procent van onze vloot”, vertelt Anne Brons, directeur marketing en business development van Alphabet (foto).

Beperkt aanbod
Bij Toplease kon een consument naar eigen wens auto’s configureren, Alphabet Private Lease biedt juist een beperkt aanbod. “We willen een goed aanbod samenstellen uit het a-, b-, c- als d-segment.” Daarvoor onderhandelt de leasemaatschappij met alle importeurs. Op dit moment worden er twaalf modellen aangeboden.
Aflevering en onderhoud van de auto’s gebeurt via een nog op te zetten dealernetwerk. “Dat netwerk wordt nu ingericht”, aldus Brons. “Ik kan daar in dit stadium nog niets over zeggen.”

Scoren op Google
Alphabet neemt na acht jaar afscheid van de naam Toplease omdat deze de lading niet meer dekte, zegt Brons. “Private Lease in de naam scoort niet alleen beter in de Google zoekresultaten, er is ook een duidelijkere associatie met het product.”

Behalve consumenten worden ook bedrijven benaderd. “De economie trekt aan en daardoor komen employee benefits weer hoger op de agenda te staan”, zegt Brons. “Nu de bijtelling voor veel auto’s fors omhoog gaat, kunnen leaserijders ervoor kiezen hun zakelijk auto niet bij te tellen. En met deze besparing kunnen zij een tweede auto privé leasen.”

Vanwege de kleine marges voor leasemaatschappijen op private leaseauto’s, kan bij een b2e-aanbieding niet veel aan de maandprijs worden gedaan. “Om medewerkers b2e toch een goede aanbieding te kunnen doen, moet je extra’s bieden. Bijvoorbeeld een lager eigen risico bij schade, of het kosteloos inleveren van de auto bij ontslag. Dat neemt drempels weg voor medewerkers”, aldus Brons. Onlangs sloten Alphabet en USG een samenwerking om de USG-medewerkers privélease aan te kunnen bieden.

Het label heeft inmiddels het Keurmerk Private Lease, dat begin deze maand is gelanceerd.

Alphabet maakt Toplease private | Fleet&Mobility

Alphabet maakt Toplease private

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vloot van Alphabet bestaat uit 80 duizend voertuigen, waarvan Toplease 3 procent innam. “De vloot moet komend jaar gaan groeien naar minimaal vierduizend privéleaseauto’s, vijf procent van onze vloot”, vertelt Anne Brons, directeur marketing en business development van Alphabet (foto).

Beperkt aanbod
Bij Toplease kon een consument naar eigen wens auto’s configureren, Alphabet Private Lease biedt juist een beperkt aanbod. “We willen een goed aanbod samenstellen uit het a-, b-, c- als d-segment.” Daarvoor onderhandelt de leasemaatschappij met alle importeurs. Op dit moment worden er twaalf modellen aangeboden.
Aflevering en onderhoud van de auto’s gebeurt via een nog op te zetten dealernetwerk. “Dat netwerk wordt nu ingericht”, aldus Brons. “Ik kan daar in dit stadium nog niets over zeggen.”

Scoren op Google
Alphabet neemt na acht jaar afscheid van de naam Toplease omdat deze de lading niet meer dekte, zegt Brons. “Private Lease in de naam scoort niet alleen beter in de Google zoekresultaten, er is ook een duidelijkere associatie met het product.”

Behalve consumenten worden ook bedrijven benaderd. “De economie trekt aan en daardoor komen employee benefits weer hoger op de agenda te staan”, zegt Brons. “Nu de bijtelling voor veel auto’s fors omhoog gaat, kunnen leaserijders ervoor kiezen hun zakelijk auto niet bij te tellen. En met deze besparing kunnen zij een tweede auto privé leasen.”

Vanwege de kleine marges voor leasemaatschappijen op private leaseauto’s, kan bij een b2e-aanbieding niet veel aan de maandprijs worden gedaan. “Om medewerkers b2e toch een goede aanbieding te kunnen doen, moet je extra’s bieden. Bijvoorbeeld een lager eigen risico bij schade, of het kosteloos inleveren van de auto bij ontslag. Dat neemt drempels weg voor medewerkers”, aldus Brons. Onlangs sloten Alphabet en USG een samenwerking om de USG-medewerkers privélease aan te kunnen bieden.

Het label heeft inmiddels het Keurmerk Private Lease, dat begin deze maand is gelanceerd.